(Cerca avançada )

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis.

Compartir

   
  • ELS MOTS CONNECTORS



    Reproduïm a continuació els connectors més habituals per emfasitzar.

     

    Connectors per emfasitzar

    Formes adequades

    de la mateixa manera 
    efectivament
    en efecte
    igualment

     

    EXEMPLES

    {#emotions_dlg.tick} D’acord amb l’article 12 de la Llei general de subvencions, les comunitats autònomes i les corporacions locals poden actuar com a entitats col·laboradores de les subvencions concedides per l’Administració general de l’Estat, els seus organismes públics i altres ens que hagin d’ajustar la seva activitat al dret públic. De la mateixa manera, i en els mateixos termes, l’Administració general de l’Estat i els seus organismes públics poden actuar com a entitats col·laboradores respecte a les subvencions concedides per les comunitats autònomes i les corporacions locals.

     

    {#emotions_dlg.tick} Igualment, es poden reservar lots a favor de les entitats a què es refereix la disposició addicional quaranta-vuitena, en les condicions que estableix la disposició esmentada.

     

    {#emotions_dlg.tick} Efectivament, els interessats disposen d’un termini no inferior a deu dies ni superior a quinze per formular al·legacions i presentar els documents i justificants que considerin procedents.

     

     

    Si teniu dubtes en relació amb alguna forma que no recollim aquí, consulteu el Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans, el Gran diccionari de la llengua catalana, d’Enciclopèdia Catalana, o l’Optimot

     

     

  • FOTOLAPSUS



    Des d’aquesta secció us animem a fer-nos arribar fotografies d’incorreccions lingüístiques que detecteu en el vostre dia a dia. Ens les podeu enviar a l’adreça osl@ddgi.cat, i les publicarem en algun dels propers butlletins. Als qui ja ho heu fet, moltes gràcies per la vostra col·laboració!

     

    Aquí teniu el fotolapsus d’aquest mes:

     

     

    és una de les poques paraules que han conservat l’accent diacrític, juntament amb els mots (i béns), déu (i déus), és, més, món, pèl (i pèls), què (i quès), , (i sís), sòl (i sòls), són, , ús i vós.

      

    Cal tenir en compte, però, que la vocal a, sempre que s’hagi d’accentuar, ha de dur l’accent obert. Per tant, al fotolapsus hi hauria de dir Rentat a mà.

     

     

  • INFORMACIÓ I ENLLAÇOS D'INTERÈS



    Per acabar, us recordem que disposeu de la versió en línia de les obres normatives de referència de la llengua catalana:

     

    — Diccionari de la llengua catalana (DIEC2) 

    — Gramàtica essencial de la llengua catalana (GEIEC)

    — Ortografia catalana (OIEC)

     

     

Generant PDF...
Diputació de Girona

Diputació de Girona

Pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona
Tel. 972 185 000 | Fax 972 208 088