(Cerca avançada )

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis.

Compartir

   
  • ELS MOTS CONNECTORS



    Reproduïm a continuació els connectors més habituals per continuar sobre el mateix tema o per afegir-hi elements. La llista també recull aquelles formes que són inadequades, i es complementa amb una remarca sobre un connector que, tot i ser adequat, en determinats contextos s’utilitza de manera incorrecta.

     

     

    Connectors per continuar sobre el mateix tema o per afegir-hi elements

     

    Formes adequades

    Formes inadequades

    així 

     

    així com

    així com també

    com també

    així com també

    així mateix  
    també  
    a més / a més a més  
    d’altra banda  
    altrament  
    o sigui  
    és a dir  
    en efecte  
    efectivament  
    alhora  
    igualment   

     

    EXEMPLES

    {#emotions_dlg.tick} En els contractes d’obres, de serveis, de concessió d’obres i de concessió de serveis, així com també així com en els contractes de subministrament que incloguin serveis o treballs de col·locació i instal·lació, es pot exigir a les persones jurídiques que especifiquin, en l’oferta o en la sol·licitud de participació, els noms i la qualificació professional del personal responsable d’executar la prestació.

     

    {#emotions_dlg.tick} D’acord amb l’article 12 de la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern, l’Administració ha de fer públics, en aplicació del principi de transparència, els plans i els programes anuals i pluriennals, de caràcter general o sectorial, que estableixen les directrius estratègiques de les polítiques públiques. Així mateix, s’han de publicar les auditories internes i externes d’avaluació de la qualitat dels serveis públics.

     

    {#emotions_dlg.tick} Els autors seleccionats autoritzen la Diputació de Girona perquè faci difusió de les obres que integren l’exposició. Igualment, l’autoritzen perquè difongui, per mitjà d’Internet, la versió virtual de l’exposició.

     

     

    ALERTA!

    {#emotions_dlg.punt_petit} La forma tanmateix no és sinònima de així mateix, sinó de en canvi. Per tant, no són intercanviables.

     

    {#emotions_dlg.tick} La Comissió Delegada ha d’acomplir les decisions que pren el Consell. Tanmateix, pot delegar competències en comissions o grups de treball.

     

     

    Si teniu dubtes en relació amb alguna forma que no recollim aquí, consulteu el Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans, el Gran diccionari de la llengua catalana, d’Enciclopèdia Catalana, o l’Optimot

     

     

  • FOTOLAPSUS



    Des d’aquesta secció us animem a fer-nos arribar fotografies d’incorreccions lingüístiques que detecteu en el vostre dia a dia. Ens les podeu enviar a l’adreça osl@ddgi.cat, i les publicarem en algun dels propers butlletins. Als qui ja ho heu fet, moltes gràcies per la vostra col·laboració!

     

    Aquí teniu el fotolapsus d’aquest mes:

     

     

    En català, la forma equivalent a la castellana evento o a l’anglesa event i que fa referència a un «fet extraordinari o important en la vida d’una persona, d’una col·lectivitat social, de la humanitat» és esdeveniment, i no pas event.

     

    Per tant, al fotolapsus hi hauria de dir ESDEVENIMENTS ESPECIALS.

     

     

  • INFORMACIÓ I ENLLAÇOS D'INTERÈS



    S’ha aprovat el Pla de Formació en Llengua Catalana de la Diputació de Girona per a l’any 2022, d’acord amb el qual enguany s’ofereixen els cursos en línia següents:

     

    • Taller sobre criteris lingüístics generals per a la redacció de documents administratius (25 hores), del 25 d’abril al 29 de maig

     

    • Taller de redacció d’informes (20 hores), del 12 de setembre al 9 d’octubre

      

    • Curs de llenguatge administratiu (60 hores), del 26 de setembre al 18 de desembre

       

    • Taller de reforç d’ortografia (I) (20 hores), del 31 d’octubre al 27 de novembre

     

    Aquests cursos estan dirigits al personal funcionari i laboral de les administracions locals de la demarcació de Girona que estiguin adherides al Pla Agrupat per a la Formació Contínua. Per a més informació i inscripcions, consulteu el web https://formacio.ddgi.cat.

     

    D’altra banda, us recordem que disposeu de la versió en línia de les obres normatives de referència de la llengua catalana:

     

    — Diccionari de la llengua catalana (DIEC2) 

    — Gramàtica essencial de la llengua catalana (GEIEC)

    — Ortografia catalana (OIEC)

     

     

Generant PDF...
Diputació de Girona

Diputació de Girona

Pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona
Tel. 972 185 000 | Fax 972 208 088