Notícies

El president de la Diputació celebra la bona salut de l'economia gironina durant el Fòrum Empresarial de s'Agaró 2024

Foto : Fotos: M. Millan

Miquel Noguer ha subratllat que «ens trobem davant una temporada turística bona» i ha posat en relleu els esforços per afavorir la desestacionalització

Com ara fa un any, durant la seva presentació oficial, l'Hostal de la Gavina de s'Agaró ha tornat a ser l'escenari escollit pel grup Prensa Ibérica per celebrar el primer aniversari d'Activos, el suplement d'informació econòmica, que es distribueix en paper els dissabtes amb Diari de Girona.

El Fòrum Empresarial de s'Agaró 2024, que ha reunit actors rellevants de l'ecosistema empresarial i econòmic de la demarcació de Girona, ha comptat amb diverses xerrades i taules rodones, en què empresaris, inversors i professionals han exposat quines són les necessitats i els desafiaments de futur en àmbits tan diversos com els negocis, la innovació, la inversió i la formació.

El president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Noguer, ha posat en valor l'ecosistema de les pimes i la seva tasca _el 97 % de les empreses de les comarques gironines tenen menys de cinquanta treballadors_, que ha permès que l'economia gironina continuï creixent, «mantenint l'embranzida i enfortint-se del sotrac tan intens que la pandèmia va generar en el sector».

En aquest sentit, va avançar algunes dades del cinquè Informe socioeconòmic de la demarcació de Girona, que ha elaborat el servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local i que es presentarà properament. Entre les més significatives, hi ha el creixement de l'ocupació, amb 337.975 afiliats a tota la demarcació (un 3 % més que l'any 2023) i el descens del 4,1 % de l'atur, que se situa en 30.912 persones en xifres absolutes.

El president, Miquel Noguer, s'ha referit al sector turístic com a sector cabdal de l'economia al territori, i ha subratllat que «ens trobem davant d'una temporada turística bona», ja que en els vuit primers mesos de l'any (de gener a agost) les pernoctacions han crescut un 2,6 % en relació amb el mateix període del 2023.

«Les reserves d'allotjament per al darrer trimestre del 2024 van bé. Des del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, s'està treballant per la desestacionalització i per allargar les estades dels turistes. Aquest és el nostre objectiu i és el que hem de continuar fent», ha remarcat Miquel Noguer.

La intervenció del president de la Diputació de Girona ha estat precedida precisament de la conversa «Quin turisme ens mereixem», que ha comptat amb la participació del professor de la Facultat de Turisme i investigador, José Antonio Donaire, i el president i director general de Med Playa, Agustí Codina.

L'acte a s'Agaró ha comptat amb la presència, entre d'altres, de la consellera d'Economia i Finances, Alícia Romero; el secretari general d'Economia i Finances, Juli Fernández; l'alcalde de Castell d'Aro, Platja d'Aro i s'Agaró, Maurici Jiménez, i el conseller delegat de Prensa Ibérica, Aitor Moll.