Notícies

Miquel Noguer lliura el primer Premi Josep Suñé i Sabadí a Antoni Castellar en la sisena Nit dels Càmpings Gironins

Foto : Fotos: Associació de Càmpings de Girona

El director del càmping La Ballena Alegre ha estat guardonat per la seva trajectòria professional i per les aportacions fetes en el sector

L'Associació de Càmpings de Girona ha distingit aquest dijous al vespre els referents del sector en la Nit dels Càmpings Gironins, que ha tingut lloc al càmping resort La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador. L'acte s'emmarca en la sisena edició del Girocamping Pro, congrés en què cada any es posen en comú els grans reptes del món del càmping. 

Hi han participat, entre altres autoritats, l'alcalde de Sant Pere Pescador i president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Agustí Badosa; el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Noguer; el subdelegat del Govern espanyol a Girona, Pere Parramon; la subdirectora general d'Ordenació i Inspecció Turística de la Direcció General de Turisme de la Generalitat, Anna Martínez, i el president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra. 

En el seu torn de paraula, el president Miquel Noguer ha lloat la tasca que es porta a terme des dels càmpings gironins: «Sou un model per a altres sectors. Sou líders en inversió i pioners en la implementació de mesures d'eficiència energètica, reducció de residus i utilització de productes de proximitat. Heu estat i sou un exemple de bona gestió en l'actual situació de sequera que estem patint».

Precisament aquest dijous, s'han donat a conèixer les dades d'un estudi elaborat per BIM Consultors que confirmen la tendència de creixement del sector. Durant l'any 2023, els càmpings de la demarcació van rebre 1.659.070 turistes i van registrar 8.757.598 pernoctacions, gairebé la meitat de les que es fan a tot Catalunya. L'informe també posa en relleu la desestacionalització en el sector i l'allargament de la temporada, entre «set i vuit mesos». 

El president Miquel Noguer ha estat l'encarregat de lliurar el primer Premi Josep Suñé i Sabadí a Antoni Castellar, director del càmping La Ballena Alegre des de fa vint-i-vuit anys. Castellar ha estat distingit per la seva trajectòria professional i per les aportacions fetes en el sector, ja que contribueixen a posicionar-lo com a referent i motor en l'economia catalana. 

La Ballena Alegre també s'ha emportat el primer premi al Càmping de l'Any, que ha estat atorgat mitjançant votacions dels clients.

El Premi Jaume Genover i Roig 2024, que ja ha arribat a la desena edició, s'ha lliurat a l'empresari Joan Carles Alcántara, propietari del càmping Las Palmeras de Sant Pere Pescador, per la seva trajectòria, que va arrencar a principis de la dècada dels anys setanta. Finalment, pel que fa a la tercera edició del premi Girocamping 2024, el guardó s'ha atorgat a Darnés Grup, proveïdor dels càmpings gironins, per ajudar a impulsar un sector capdavanter en oferta turística en l'àmbit europeu.