Notícies

El 19è Dia Mundial del Turisme reuneix al castell de Biart els agents turístics públics i privats de la demarcació de Girona

Foto : Fotos: M. Millan

El president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Noguer, ha destacat el creixement del 2,6 % en pernoctacions respecte al 2023 els primers vuit mesos de l'any

La Federació d'Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona ha reunit aquest matí el conjunt d'agents turístics públics i privats de la demarcació al castell de Biart, al municipi alt-empordanès de Masarac i Vilarnadal, en la dinovena edició del Dia Mundial del Turisme.

L'acte ha comptat amb les intervencions del president del Parlament de Catalunya, Josep Rull; l'alcalde de Masarac i Vilarnadal, Lluís Pujol; el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Noguer; el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Xavier Guitart, i el president de la Federació d'Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona, Antoni Escudero. 

Entre les moltes autoritats presents, hi havia el subdelegat del Govern espanyol a Girona, Pere Parramon; la directora general de Turisme de la Generalitat, Cristina Lagé; el diputat, vicepresident primer del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i alcalde de Figueres, Jordi Masquef; el vicepresident quart de la Diputació de Girona i alcalde de Vidreres, Jordi Camps; el diputat i vicepresident segon del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Joan Plana, així com altres diputats provincials, diputats al Parlament de Catalunya i al Congrés, i senadors. 

En la seva intervenció, el president Miquel Noguer ha fet una primera valoració de la temporada turística, que ha qualificat de «bona». «Podem considerar que, amb la recuperació total del turisme internacional, hem restablert la normalitat», ha remarcat. 

Segons dades de l'Observatori del Departament d'Innovació Turística de la Fundació Eurecat a través de la plataforma TDS, entre els mesos de juny, juliol i agost han arribat a la demarcació 3,6 milions de turistes, que han generat 15,3 milions de pernoctacions. Són dades pràcticament iguals a les registrades en el mateix període del 2023. 

Durant els vuit primers mesos d'aquest 2024 (de gener a agost), les pernoctacions han crescut el 2,6 % en el mateix període en relació amb l'any passat. «Cal remarcar que no hem incrementat el nombre d'arribades; han vingut els mateixos turistes. Però, en benefici de la rendibilitat de les nostres empreses, aquests visitants han allargat les seves estades. És la tendència que ens interessa», ha destacat Miquel Noguer. 

El president de la Diputació de Girona espera que aquests bons registres es mantinguin en el darrer trimestre de l'exercici 2024: «Sabem que les reserves d'allotjament van bé, majoritàriament gràcies als turistes internacionals. En aquest sentit, la destinació fa temps que treballa i fa progressos a favor de la desestacionalització». 

Durant l'acte, s'han lliurat diversos reconeixements a entitats i persones de la demarcació de Girona pel «seu suport» a l'esdeveniment. També hi ha hagut la interpretació de la sardana L'Empordà i Els Segadors, a càrrec de la Banda de la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM) La Galera.