Notícies

La Diputació de Girona organitza la tercera jornada sobre novetats pressupostàries adreçada als ens locals

Foto : Fotos: M. Millan

Hi assisteixen cent seixanta professionals de l'Administració local, principalment de les comarques gironines, i el president, Miquel Noguer, hi ha fet la benvinguda

L'Hotel Carlemany de Girona ha acollit aquest divendres al matí la tercera edició de la jornada sobre aspectes pressupostaris de les entitats locals per a l'exercici 2025. Organitzada per la Diputació de Girona, el propòsit és informar de les novetats de caràcter econòmic previstes en el projecte de la Llei de pressupostos generals de l'Estat per a l'any que ve. 

L'acció formativa estava dirigida a secretaris interventors, interventors, tresorers, tècnics i altres professionals de l'Administració local. En total, hi han assistit cent seixanta persones, principalment de la demarcació de Girona. Totes elles han pogut conèixer les qüestions rellevants que s'han de tenir en compte, tant en l'àmbit pressupostari com de la funció pública. 

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, els ha donat la benvinguda: «Ara tots els ajuntaments i ens locals estem treballant en els pressupostos de cara al 2025 i aquesta jornada va precisament d'això: de donar informació actualitzada i eines perquè ens ajudin a tots». 

A l'acte, també hi ha assistit el vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, i hi ha intervingut la interventora general de la Diputació, Núria Josa. 

Els ponents convidats enguany han estat Gabriel Hurtado López, subdirector general d'Estudis i Finançament d'Entitats Locals del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, i Joaquim Solé Vilanova, catedràtic de finances públiques a la Universitat de Barcelona (UB) i director fins aquest any del Màster en hisenda autonòmica i local, creat el 1987. Un màster que, gràcies al suport de la Diputació de Girona, també es porta a terme a Girona, a la Casa de Cultura. 

També hi ha participat el viceinterventor de la Diputació de Girona, Ernest Ruiz, amb la ponència «Banderes vermelles en l'àmbit pressupostari».