Glossari


Polítiques de l'habitatge

Persones sol·licitants: Persones que s’han inscrit al Registre de sol·licitants d’habitatge de protecció oficial (HPO) de Catalunya.

Zones. Es consideren zones d'habitatge de protecció oficial (HPO) els àmbits territorials en què es distribueixen els municipis de Catalunya, a l'efecte d'aplicació del Pla per al Dret a l'Habitatge.

Els municipis inclosos a cada zona geogràfica es determinen a proposta de la persona titular del departament competent en matèria d'habitatge.

S'estableixen a Catalunya quatre zones geogràfiques, que es denominen A, B, C i D. Aquestes zones es determinen en consideració a l’existència de dificultats especials d’accés a l’habitatge.

Preu segons el règim general de venda i lloguer d'habitatges de protecció oficial (HPO) (€/m2) Preus de venda i lloguer d’habitatges de protecció oficial (HPO) segons el Decret llei 50/2020, de 9 de desembre de 2020, que modifica els preus establerts pel Decret 75/2014, de 27 de maig.

Font: Generalitat de Catalunya

Ajuts de lloguer. Ajuts per pagar el lloguer concedits a les persones que tenen dificultats per afrontar-ne els pagaments.

Font: Secretaria d'Habitatge i Inclusió Social (Generalitat de Catalunya)

Logo DDGI