Glossari


Empreses (RGSS)

Les empreses equivalen als comptes de cotització inscrits al Registre General de la Seguretat Social (RGSS) amb un treballador assalariat o més dins del Règim General de la Seguretat Social i el Règim Especial de la Mineria del Carbó. Les dades provenen de l’explotació estadística d’aquests fitxers que realitza l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat).

Un compte de cotització agrupa un col·lectiu de treballadors que pertanyen a una mateixa empresa, desenvolupen l'activitat en una mateixa província i tenen característiques homogènies de cotització.

Nota: a partir del tercer trimestre del 2023 hi ha hagut variació de dades d’algunes classificacions que han estat influïdes per modificacions administratives realitzades en els comptes de cotització. Aquestes afecten els sectors de l’Administració Pública (CCAE 84) i l’Educació (CCAE 85), les dades han passat d’un sector a l’altre. Aquesta variació és especialment destacable a la comarca del Gironès.

 

Font: Idescat, a partir dels fitxers d'afiliacions i comptes de cotització de la Tresoreria General de la Seguretat Social.

Logo DDGI