Glossari


Població estacional (ETCA)

Les estimacions de població estacional constitueixen una estimació de les càrregues de població que suporta cada municipi i mesuren el nombre de persones que hi ha en un municipi en mitjana anual i en mitjana trimestral. En el càlcul s'hi inclouen les persones que tenen algun tipus de vinculació o relació amb el municipi, ja sigui perquè hi resideixen, hi treballen, hi estudien o perquè, sense ser la residència habitual, hi passen algun període de temps (vacances, estiueig, caps de setmana, etc.), tant en residències pròpies com en cases de familiars o amics o establiments turístics (hotels, càmpings, apartaments, habitatges d'ús turístic, etc.).

La unitat de mesura són les persones equivalents a temps complet anual. Cada dia que una persona està present en un municipi equival a 1/365 persones equivalents a temps complet anual (ETCA).

S’ofereixen els resultats diferenciant-hi: població estacional no present, població estacional absent i població total; població no resident i població total.

Fins al 2020 l’àmbit geogràfic de les estimacions són els municipis de més de 5.000 habitants i la resta de capitals comarcals, a partir; a partir del 2021 s’ofereixen resultats per a tots els municipis de 1.000 habitants o més.

Font: Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat)

Logo DDGI