Servei de promoció i impuls dels projectes Next Generation EU als municipis

FEDER

 

En data 21 de juliol de 2020, el Consell Europeu va acordar adoptar un paquet de mesures de gran abast per impulsar de manera convergent la transformació i la resiliència a la Unió Europea després de les conseqüències econòmiques i socials que va comportar la crisi de la pandèmia de la covid, amb un plantejament innovador per tal que la recuperació europea sigui el més ràpida possible.

Els ajuntaments tenen un paper molt rellevant en la vertebració i millora dels serveis públics que presten a la ciutadania, per la qual cosa és important que participin en l'execució dels fons europeus, amb projectes capaços de dinamitzar les economies locals, de generar ocupació i arribar a tot areu d'una manera àgil i directa.

Per tal de dinamitzar i mobilitzar els fons de recuperació MRR (Mecanisme de Recuperació i Resiliència) i que arribin al màxim d'ens locals, el Departament d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya i les quatre diputacions catalanes han adoptat el compromís de dur a terme accions conjuntes per informar i assessorar els ajuntaments, tant en relació amb les convocatòries que poden interessar els ens locals, com per ajudar-los, en la mesura del possible, en la gestió dels fons que ja han estat assignats.

En el marc d'aquesta col·laboració, la Diputació de Girona porta a terme actuacions de suport, assessorament i acompanyament en la gestió, l'execució, el seguiment i la justificació de projectes relacionats amb fons provinents del MRR, englobats dins el programa Next Generation EU.

Per això, des del Servei de Programes Europeus de la Diputació de Girona ens posem a la disposició dels municipis de la demarcació, especialment els de menys de 5.000 habitants, per proporcionar suport en les necessitats relatives als projectes finançats amb fons del MRR englobats dins del programa Next Generation EU.

Es poden consultar les convocatòries vigents de fons europeus Next Generation EU en l'apartat de Documentació.

Respecte el document de les convocatòries, la pestanya "Catalunya" correspon a les convocatòries de la Generalitat de Catalunya i Diputacions provincials, i la pestanya "Estado" correspon a les convocatòries dels ministeris.

En aquest document s'especifica: l'òrgan convocant, l'àmbit, el BDNS, el nom de la convocatòria, la data d'inici i fi del termini de presentació, l'import destinat a tal efecte, l'import màxim, a qui s'adreça, i l'enllaç a la publicació, entre altres dades.
Es destaquen en color verd les noves convocatòries, en taronja les que s'han d'acabar de presentar properament, en groc aquelles que han tingut una modificació de termini o import, i finalment en blau aquelles que estan pendents de publicació o tenen previsió de pròxima obertura.

 

Dades de contacte

Taoufik Arrahmani - tarrahmani@ddgi.cat
Esther Casadevall - ecasadevall@ddgi.cat

 

Documentació