Condicions per acollir-se a la protecció que atorga la Llei 2/2023

Persones: Cal tenir la condició d'empleat públic, treballador assalariat, o treballar per a contractistes, subcontractistes i proveïdors de la Diputació de Girona o sota la seva supervisió.

IMPORTANT: El nexe laboral o de prestació de serveis amb la Diputació de Girona, sigui present, passat o futur, ha de ser cert i fàcilment acreditable per poder superar el judici de veracitat.

Situacions denunciables: Són situacions denunciables accions o omissions que poden constituir infraccions penals o administratives greus o molt greus. En especial, si causen danys econòmics a la hisenda pública i a la Seguretat Social. Aquesta protecció també és aplicable a les accions o omissions que puguin constituir infraccions del dret de la Unió Europea.

Procediment de gestió: Els articles 9 a 14 del Reglament de funcionament de la Bústia ètica de la Diputació de Girona, amb les especificitats que incorpora la Llei 2/2023 en matèria de registre, estableixen el procediment de gestió de les comunicacions.

  • IMPORTANT: El Reglament de funcionament de la Bústia ètica de la Diputació de Girona disposa d'un règim flexible pel que fa a les persones que poden fer ús d'aquest canal.
  • Ara bé, només les persones que compleixin els requisits anteriors podran acollir-se a la protecció que preveu la Llei 2/2023.

La inadmissió de la comunicació pot comportar la pèrdua de la possibilitat d'acollir-se a la protecció que atorga la llei, d'acord amb l'article 35.2 a de la Llei 2/2023. Utilitzeu la Bústia ètica només si esteu segurs que compliu els requisits anteriors.

RECOMANACIÓ: Si la vostra relació laboral, professional o empresarial amb la Diputació de Girona no és fàcilment acreditable o no podeu determinar la gravetat de la situació que voleu denunciar, adreceu-vos al canal de denúncies externes de l'Oficina Antifrau de Catalunya a través de l'enllaç següent: Enllaç al canal de denúncies externes de l'Oficina Antifrau de Catalunya.

Trobareu les dades de contacte de l'Oficina Antifrau de Catalunya a l'enllaç següent: Enllaç a les dades de contacte de l'Oficina Antifrau de Catalunya.