Notícies

Professionals i aficionats al ciclisme es reuneixen aquest cap de setmana a Girona en la Sea Otter Europe més multitudinària

Foto : Professionals i aficionats al ciclisme es reuneixen aquest cap de setmana a Girona en la Sea Otter Europe més multitu

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha participat avui en la inauguració d'un dels festivals internacionals de la indústria de la bicicleta més importants del món

Des d'avui i fins a aquest diumenge, 22 de setembre, Girona es convertirà en l'epicentre del món del ciclisme, amb la disputa de la vuitena edició de la Sea Otter Europe Costa Brava - Girona. La Diputació de Girona dona suport econòmic a aquest festival esportiu i comercial de referència a escala mundial des del seu naixement, el 2017. 

Aquest divendres al matí se n'ha fet la inauguració al pavelló de Fontajau de Girona. L'acte ha comptat amb les intervencions del president de la Diputació, Miquel Noguer; la vicealcaldessa de Girona i vicepresidenta segona de la Diputació, Gemma Geis, i el director de la Sea Otter Europe, Albert Balcells. 

L'edició d'enguany acredita unes xifres que en consoliden el creixement continuat:b cinc-centes marques expositores, rècord absolut de l'esdeveniment; sis mil corredors inscrits en les proves de totes les modalitats, ja sigui en curses competitives o en sortides lúdiques, i la previsió d'igualar o, fins i tot, superar els 65.000 visitants d'arreu del món de l'any passat. 

En aquest sentit, el president, Miquel Noguer, ha destacat: «La nostra demarcació ha anat enfortint la seva projecció exterior com a destinació turística esportiva de primer ordre, gràcies a l'aposta per esdeveniments de prestigi com aquest». I ha confirmat que l'ens supramunicipal continuarà estant al costat de la Sea Otter Europe en el futur. 

Després de l'acte institucional, les autoritats han fet una visita per la zona d'exposició del festival, amb estands de bicicletes, bicicletes elèctriques, complements i tecnologia aplicada al ciclisme. El president de la Diputació de Girona n'ha visitat alguns, entre els quals hi havia el del Consorci de les Vies Verdes de Girona. 

Una de les principals novetats d'aquesta edició és la disputa d'una prova de les UCI World Gravel Series, que reunirà alguns dels millors especialistes del món en aquesta disciplina. Aquesta és una de les cites d'un programa esportiu molt complet, que aglutina una quinzena de proves de totes les disciplines (BTT, carretera, elèctrica, urbana i trial), dirigides tant a professionals com a aficionats. 

L'accés al festival és gratuït, si bé cal accedir al web de Sea Otter Europe per aconseguir l'entrada.