La vicepresidenta segona, Gemma Geis, ha participat en l'acte institucional al pavelló de Fontajau de Girona
El Congrés tindrà lloc del divendres 13 al diumenge 15 de setembre
Avui dissabte s'ha fet l'acte institucional del XVI Congrés Internacional de Judo Ciutat de Girona. Hi han participat la diputada de la Diputació de Girona Gemma Geis; l'alcalde de Girona, Lluc Salellas; el president de la Federació Espanyola de Judo, Juan C. Barcos; el regidor d'Esports i Joventut de l'Ajuntament de Girona, Àdam Bertran; el president de la Federació Catalana de Judo, Fermín Parra; el president del Comitè Organitzador, Antonio Benítez, i el vicepresident del Comitè Organitzador, Andreu Garriga.
El XVI Congrés Internacional de Judo Ciutat de Girona va començar divendres, a les 18.30 h i fins a les 21 h, continua avui dissabte, de 10 a 13 h i de 16.30 a 20 h, i finalitzarà diumenge, a les 12.30 h.
El pavelló de Fontajau acull unes sis-centes persones, entre judokes, tècnics i ponents, repartits entre el congrés, un petit congrés i les ponències.
L'estrella d'enguany és el coreà An Chang Rim, campió mundial el 2018, medallista olímpic a Tòquio 2020 i tres vegades campió d'Àsia, que imparteix quatre sessions al Congrés. També hi participen Sugoi Uriarte, Toshi Suzuki, Dom Dijol, Jose Salas, Josep Morales i Djibril Iafà.
El Congrés Internacional de Judo va sorgir l'any 1991, amb el Trofeu Ciutat de Girona, transformat el 2009 en el congrés actual. La vicepresidenta Gemma Geis ha destacat que «Girona i el judo tenen un vincle molt estret des de fa més de tres dècades, quan el 1991 es va començar a celebrar el Trofeu Ciutat de Girona, que, més tard, va acabar esdevenint un congrés, amb el format actual».
«Un esdeveniment únic a Catalunya i que, amb el pas dels anys, s'ha convertit en tota una referència: un punt de trobada i una eina de comunicació, formació i relació entre tècnics, professors i practicants d'aquest esport, no només del nostre país, sinó de més enllà de les nostres fronteres», ha afegit.
Per Gemma Geis «el judo és també una eina educativa que va més enllà de l'esport. Es fa judo a les activitats extraescolars i també dins l'horari lectiu, en alguns col·legis. Es fa judo als pavellons, a les universitats, de competició, i també de manera lúdica i com a defensa personal. La seva pràctica millora la nostra salut i també segur que ens fa millors persones».
Finalment, ha assenyalat que «per tots aquests motius, la Diputació de Girona no podia ser aliena a aquest esdeveniment, que contribueix també a promoure el nostre territori i el projecta internacionalment. Així doncs, ens alegra poder refermar-hi, un any més, la nostra col·laboració».