Notícies

La Diputació homenatja el gimnasta Pau Jiménez (Salt Gimnàstic Club) per la medalla d'or en la Copa del Món d'Eslovènia

Foto : La Diputació homenatja el gimnasta Pau Jiménez (Salt Gimnàstic Club) per la medalla d'or en la Copa del Món d'Eslovèn

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha rebut aquest dijous, a la seu de la corporació, Pau Jiménez, que fa uns dies va guanyar la medalla d'or en la modalitat de salt en la Copa del Món de gimnàstica artística a Koper (Eslovènia). L'esportista del Salt Gimnàstic Club, de vint anys, va imposar-se al dominicà Audrys Nin Reyes i al britànic Remell Robinson-Baile, segon i tercer, respectivament. 

«Aconseguir una medalla d'or és com coronar el cim, i aquest acte d'avui és un reconeixement a tot l'esforç i el treball diari que ha fet des de molt petit Pau Jiménez i que l'ha portat a aquest gran èxit. Estic convençut que aquesta perseverança el portarà als Jocs Olímpics», ha destacat el president, Miquel Noguer, que ha afegit: «La Diputació de Girona aposta fermament per l'esport, i esportistes d'elit com en Pau exerceixen d'ambaixadors de la nostra demarcació arreu».

Resident actualment a Vilablareix, Pau Jiménez fa set anys que viu al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès, becat per la Federació Espanyola de Gimnàstica i com a integrant de l'equip estatal absolut. 

Aquests dies està pendent, com a integrant d'aquest cicle olímpic, de saber si finalment formarà part de la llista definitiva de la selecció espanyola absoluta de cara als Jocs Olímpics de París d'aquest estiu: «Falta una concentració, en què farem dos controls, i després diran qui són els escollits. Per mi, anar als Jocs ho significaria tot. Seria arribar al somni que he desitjat des que vaig començar a fer gimnàstica».

La seva trajectòria esportiva sempre ha estat lligada al Salt Gimnàstic Club. El 2018 i amb només catorze anys, ja va participar en l'europeu júnior a Glasgow (Escòcia), formant part de l'equip estatal de la categoria. El novembre del 2022, va viatjar com a reserva al Campionat del Món de Liverpool (Anglaterra), en què la selecció espanyola va acabar en sisè lloc per equips. 

Durant el 2023, va penjar-se el bronze en la final de terra de la Copa del Món de Stuttgart (Alemanya) i, durant aquell estiu, va participar en els Jocs Mundials Universitaris, la Universíada, a Chengdu (Xina). Va acabar-hi sisè en la final de salt. 

La seva eclosió ha arribat aquest any, amb la medalla de plata en salt i la de bronze en anelles en la Copa del Món d'Osijek (Croàcia) el mes d'abril, i amb la medalla d'or en la darrera prova, a Koper (Eslovènia). Pau Jiménez ha valorat el reconeixement de la Diputació de Girona: «Estic molt agraït perquè significa que he fet bé la meva feina. La veritat és que vaig anar a Eslovènia sens cap expectativa de medalla, i menys d'or. Però tot va anar molt bé i vaig demostrar al seleccionador que tinc potencial i pot comptar amb mi».

Al final de la recepció institucional, el president, Miquel Noguer, li ha fet entrega d'una placa commemorativa. A l'acte, també hi han assistit la mare i l'avi del gimnasta.