Notícies

Oriol Marès & Talal Fayad Quartet presenten el seu projecte musical a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona

Foto : Oriol Marès & Talal Fayad Quartet presenten el seu projecte musical a la Casa de Cultura de la Diputació de Giron

La formació obrirà el cicle «El concert del divendres» de la Casa de Cultura de la Diputació del Girona el divendres 27 de setembre a les vuit del vespre

El divendres 27 de setembre Oriol Marès & Talal Fayad Quartet obriran el cicle «El concert del divendres» amb una proposta que fusiona els diferents orígens culturals dels components. Oriol Marès és un clarinetista i compositor de jazz i de música llatina de Girona, i Talal Fayad és un intèrpret d'ud i compositor de Síria. Aprofitant la residència artística a La Marfà - Centre de Creació Musical de l'Ajuntament de Girona durant el mes de setembre, porten a la Casa de Cultura una expansió de la seva formació amb format de quartet acompanyats de Thodoris Ziarkas, músic de jazz i compositor de música de cinema, i Lucas Zegrí, especialitzat en música llatina i música del món (world music), tots dos únics en el so que creen. En aquest concert, Marès i Fayad continuen mantenint el clarinet i l'ud com a nucli, a partir del qual exploren nous universos musicals.

La formació ha estat un dels projectes seleccionats en el programa de residències internacionals de La Marfà - Centre de Creació Musical de l'Ajuntament de Girona. Durant aquests dies s'estaran al centre fent una residència que culminarà amb el concert a l'auditori Josep Viader, i a partir d'aquí iniciaran una gira de sis concerts per Catalunya en escenaris com la Fira Mediterrània de Manresa o el Festival Terrer del Priorat. 

L'esperit creatiu de Marès i Fayad, que es manifesta en la recerca constant de punts en comú a través de la composició pròpia, es veurà reflectit també en el projecte pedagògic que duran a terme conjuntament amb el Conservatori de Girona Isaac Albéniz, per al qual han orquestrat dues composicions originals, Opus 1 (Marès) i Gitme (Fayad). El resultat de la residència es plasmarà en l'estrena de l'espectacle Estuarium i en l'enregistrament del seu primer disc com a projecte a El Local - Estudi de Gravació (Vilablareix).

«El concert del divendres» continuarà la programació amb la pianista Emma Stratton (Pals, 1999), que després de debutar al Palau de la Música de Catalunya aquest setembre, portarà el seu treball a Girona. 

Les entrades (5 €  ) es poden comprar anticipadament a la pàgina web de la Casa de Cultura (www.casadecultura.cat) i també estaran a la venda a la secretaria, de dilluns a divendres, de 9.30 a 18 hores, i a l'auditori Josep Viader fins a trenta minuts abans de l'inici del concert. Només s'acceptarà el pagament amb targeta i es recomana comprar-les anticipadament.