Notícies

Més de sis-cents alumnes i professors de centres educatius d'Olot i comarca a la inauguració d'Olot.doc 

Foto : Fotografies: Ajuntament d'Olot

La diputada Imma Muñoz ha participat en la inauguració als cines Olot

La mostra arriba a la cinquena edició, amb vuit projeccions i set ponències que tindran lloc del 24 al 28 de setembre

Aquest matí s'ha inaugurat la Mostra de Cinema Documental Olot.doc, unes jornades al voltant del cinema documental tant per al públic general com per a alumnes de cicle superior de primària, ESO, batxillerat i graus, que permeten apropar el documental al públic més jove.

En la presentació hi han participat Josep Quintana, segon tinent d'alcalde i regidor de Cultura i Educació de l'Ajuntament d'Olot; Santi Reixach, president del Consell Comarcal de la Garrotxa; Imma Muñoz, diputada de la Diputació de Girona; Lluís Caelles, reporter i sotscap de la secció d'Internacional dels Serveis Informatius de TV3; Cristina Hernández, periodista i presentadora de l'acte, i més de sis-cents alumnes i professors de 4t d'ESO, batxillerat i graus de centres educatius d'Olot i Besalú.

Durant la presentació s'ha projectat el documental 2O Days in Mariupol (Ucraïna, 2023)  i posteriorment hi ha hagut una conversa amb Lluís Caelles. El documental narra la lluita d'un equip de periodistes d'Associated Press, atrapats a la ciutat assetjada de Mariúpol, per documentar les atrocitats de la invasió russa.

La diputada de la Diputació de Girona Imma Muñoz ha destacat en la seva intervenció que «aquestes jornades al voltant del cinema documental per a alumnes d'Olot i de la comarca de la Garrotxa permeten apropar el documental al públic més jove, però també permeten que el públic general pugui gaudir del gènere consolidat en festivals i cartelleres de grans capitals».

«A la Diputació de Girona apostem perquè aquesta mostra arribi a tothom, ja que és una bona oportunitat per fer arribar missatges constructius sobre el món que ens envolta sota el guiatge de persones i entitats expertes, al voltant dels temes proposats als films», ha afegit la diputada.
Olot.doc té el suport de l'Ajuntament d'Olot, d'ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya) i de la Diputació de Girona.

La mostra es podrà veure des d'avui, dimarts 24 de setembre, fins a dissabte vinent, 28 de setembre, en les seves dues vessants: per a alumnes i per al públic general.