Notícies

La nova fornada de l'art gironí, tema central del nou número de la Revista de Girona

Foto : La nova fornada de l'art gironí, tema central del nou número de la Revista de Girona

Ja és al carrer el número 267 de la Revista de Girona, amb el dossier dedicat a "La nova fornada de l’art gironí", un extens reportatge escrit per Sebastià Goday, Àlex Nogué, Eudald Camps i David Santaeulària en el qual es valora els artistes de la darrera fornada —nascuts després de 1970— que ja tenen un treball considerable i una cal·ligrafia tècnica personal.

El dossier es vertebra a través d’unes pautes que defineixen l’art contemporani amb l’objectiu de trobar pistes per a la reflexió. Els articles d’Eudald Camps, David Santaeulària i Àlex Nogué abasten l’art des de les diferents vessants polítiques: la teoria, la pràctica expositiva, la pedagogia i la pràctica artística. En suma, del que es tracta amb el dossier és de mostrar les característiques del paisatge artístic gironí dels darrers decennis.

El dossier es divideix en diferents articles: "Tretze mirades", de Sebastià Goday; "Imatges transparents d’autors sense rostre", d’Àlex Nogué; "Proliferar enmig de la confusió", d’Eudald Camps; "L’ecosistema gironí", de David Santaeulària, i "El perquè del nostre cànon", de Sebastià Goday.

 

Altres temes

El nou número de la Revista també conté una extensa entrevista al científic i escriptor Salvador Macip, que dirigeix un equip d’investigació en el terreny de la lluita contra el càncer a la Universitat de Leicester, a Anglaterra, així com la biografia del recentment desaparegut Jordi Pujiula, psiquiatre, historiador i activista cultural; un referent per a la cultura i la història més recent d’Olot i la Garrotxa.

Aquest número 267 de la Revista també inclou diferents apunts relacionats amb la història i l’actualitat cultural i social a les comarques gironines; un retrat de grup de les cares que s’amaguen darrere les calaveres de la Dansa de la Mort de Verges; un reportatge sobre la història de les antigues barraques de Montjuïc de Girona; un article que analitza la vinculació del periodista Robert Ruark i la Costa Brava, i un altre de medi ambient que parla del llibre escrit pel naturalista banyolí Josep Maria Massip sobre el llop a Catalunya.

També inclou diferents apunts i cròniques sobre la societat, la història i la cultura gironines, com ara "El suro a Cassà", "Cinc anys d’Auditori", etc.; una aproximació a l’artista Miquel Plana, i un taller de creació dedicat al "Teatre: la meva escena preferida".