Ja és al carrer el número 267 de la Revista de Girona, amb el dossier dedicat a "La nova fornada de l’art gironí", un extens reportatge escrit per Sebastià Goday, Àlex Nogué, Eudald Camps i David Santaeulària en el qual es valora els artistes de la darrera fornada —nascuts després de 1970— que ja tenen un treball considerable i una cal·ligrafia tècnica personal.
El dossier es vertebra a través d’unes pautes que defineixen l’art contemporani amb l’objectiu de trobar pistes per a la reflexió. Els articles d’Eudald Camps, David Santaeulària i Àlex Nogué abasten l’art des de les diferents vessants polítiques: la teoria, la pràctica expositiva, la pedagogia i la pràctica artística. En suma, del que es tracta amb el dossier és de mostrar les característiques del paisatge artístic gironí dels darrers decennis.
El dossier es divideix en diferents articles: "Tretze mirades", de Sebastià Goday; "Imatges transparents d’autors sense rostre", d’Àlex Nogué; "Proliferar enmig de la confusió", d’Eudald Camps; "L’ecosistema gironí", de David Santaeulària, i "El perquè del nostre cànon", de Sebastià Goday.
Altres temes
El nou número de la Revista també conté una extensa entrevista al científic i escriptor Salvador Macip, que dirigeix un equip d’investigació en el terreny de la lluita contra el càncer a la Universitat de Leicester, a Anglaterra, així com la biografia del recentment desaparegut Jordi Pujiula, psiquiatre, historiador i activista cultural; un referent per a la cultura i la història més recent d’Olot i la Garrotxa.
Aquest número 267 de la Revista també inclou diferents apunts relacionats amb la història i l’actualitat cultural i social a les comarques gironines; un retrat de grup de les cares que s’amaguen darrere les calaveres de la Dansa de la Mort de Verges; un reportatge sobre la història de les antigues barraques de Montjuïc de Girona; un article que analitza la vinculació del periodista Robert Ruark i la Costa Brava, i un altre de medi ambient que parla del llibre escrit pel naturalista banyolí Josep Maria Massip sobre el llop a Catalunya.
També inclou diferents apunts i cròniques sobre la societat, la història i la cultura gironines, com ara "El suro a Cassà", "Cinc anys d’Auditori", etc.; una aproximació a l’artista Miquel Plana, i un taller de creació dedicat al "Teatre: la meva escena preferida".