Notícies

L'Auditori de La Mercè de Girona s'omple per acollir les Mosques de la Informació 2024

Foto : Fotos: P. Duran

Carme Coll i Isaki Lacuesta empaten en la votació dels periodistes i comparteixen ex aequo la Mosca Grossa d'aquesta 36a edició dels guardons

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; la vicepresidenta segona, Gemma Geis, i el diputat Joan Martín, entre els assistents a l'acte

El Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha organitzat aquest dijous al vespre a l'Auditori de La Mercè de Girona una nova edició dels premis Mosques de la Informació, que va instituir el 1988 i que tenen lloc un cop cada any. 

L'acte ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; l'alcalde de Girona, Lluc Salellas; la consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque; el subdelegat del Govern espanyol a Girona, Pere Parramon; el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Xavier Guitart; la vicepresidenta segona de la Diputació i vicealcaldessa de Girona, Gemma Geis, i el diputat Joan Martín, entre altres autoritats. 

Per segona vegada en les trenta-sis edicions de les Mosques de la Informació, hi ha hagut un empat en les votacions de la Mosca Grossa per part dels periodistes. La directora de Comunica, Carme Coll, i el director de cinema Isaki Lacuesta han guanyat ex aequo aquest guardó _el cineasta no ha pogut assistir a la gala_, que premia els professionals que, amb la seva accessibilitat, han facilitat més la tasca informativa dels periodistes. Tots dos han rebut el 33 % dels vots. 

La Mosca Borda ha recaigut enguany en el servei de comunicació del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Ha rebut el 40 % dels vots dels professionals, que critiquen que sigui «impossible» contactar-hi. El SEM no ha enviat cap representant a la cerimònia. 

La resta de premis, acordats per la Junta de Girona del Col·legi de Periodistes, ja s'havien anunciat feia alguns dies. Igual que l'any passat, s'han entregat dues Mosques de Sant Narcís, premi que reconeix la difusió de la realitat gironina i la defensa dels drets col·lectius. Han estat per a l'entrenador del Girona FC, Míchel, i per al Teatre-Museu Dalí de Figueres, ara que fa cinquanta anys que va ser inaugurat. 

Finalment, la Mosca del Col·legi ha recaigut en la fundadora de l'Associació Valentes i Acompanyades i col·laboradora d'El Punt Avui, Carme Vinyoles, per la seva difusió en l'àmbit de la memòria democràtica, la repressió franquista o el tracte de les dones. 

Enguany, tots els premiats han rebut una escultura de mosca tallada en pedra nummulítica de Girona, creada pel reconegut artista gironí Gerard Roca. L'artista, que ja té experiència a treballar aquest tipus d'escultures, ha dissenyat una peça exclusiva per a cada guardonat, esculpida completament a mà. A més, les escultures s'han acompanyat d'un certificat d'autenticitat, també elaborat a mà per l'artesà Pere Figuereda.