Notícies

La segona Nit del Turisme de Lloret de Mar reconeix la tasca dels professionals i empresaris del sector al municipi

Foto : Fotos: Ajuntament de Lloret de Mar

El diputat i vicepresident segon del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Joan Plana, ha participat en la gala, en la qual s'han repartit nou guardons

El Teatre de Lloret de Mar s'ha omplert aquest dijous al vespre per celebrar la segona Nit del Turisme de Lloret de Mar. L'esdeveniment, organitzat per l'Ajuntament, s'emmarca en el Dia Mundial del Turisme i pretén reconèixer la feina dels professionals i de l'empresariat turístic lloretenc durant aquest últim any. 

En la gala, hi han intervingut l'alcalde i diputat de la Diputació de Girona, Adrià Lamelas; el conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Miquel Sàmper; el diputat i vicepresident segon del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Joan Plana, i la presidenta de l'Associació de Turisme la Selva, Jennifer Pérez. 

Durant la seva intervenció, Joan Plana ha fet un repàs per tota la història del sector turístic des dels anys trenta fins a l'actualitat: «L'esforç, la creativitat i la cooperació dels empresaris i les institucions han permès superar tots els reptes i adaptar-se a les necessitats de cadascuna de les diferents etapes que hem passat. I, a partir d'aquesta bona experiència passada, hem de ser optimistes a l'hora d'afrontar els nous reptes que tenim al davant». 

El diputat i vicepresident segon del Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha lliurat un dels nou guardons que s'han repartit. En concret, un dels dos més rellevants: el Premi al Professional Destacat a Pere Travaglia per ser «peça clau per la transformació de l'hotel Azure [n'és el director], apostant per un servei d'excel·lència». 

L'altre premi destacat, el Premi a la Trajectòria Empresarial, ha estat per a Montserrat Sala, «una dona visionària, valenta i incansable». Casada amb Joan Masó, junts van emprendre un camí empresarial que va incloure apartaments, hotels i centres comercials en diverses localitats, que va transformar Lloret de Mar i les poblacions veïnes. 

La resta de guardons de la segona Nit del Turisme de Lloret de Mar han estat els següents:

  • Premi al Compromís Social: entitat mediambiental Xatrac, creada el 2008 i que promou la conservació i la protecció del medi natural, sobretot els ecosistemes marins.
  • Premi a la Innovació i Sostenibilitat: Jordi Frigola i Anna Martínez, del Grup Delamar Frigola.
  • Premi a l'Establiment Emblemàtic: Toni Planet, per l'establiment comercial Can Panet.
  • Premi a la Projecció Internacional: Miguel Molina, pilot d'automobilisme que aquest any ha guanyat les mítiques 24 Hores de Le Mans.
  • Premi Ambaixadora Local: Maria Josep Martí, metgessa de l'esport, que ha estat en els Jocs Olímpics de París, vetllant pel compliment del programa de control de dopatge.
  • Premi Comunicació Turística: Mariona Ferrer, periodista.
  • Premi a l'Emprenedoria: Joan Bernat, copropietari de la Brava Grup.

La Nit del Turisme de Lloret de Mar és l'acte central del Dia Mundial del Turisme i es complementa amb diferents activitats gratuïtes que es porten a terme aquest divendres, com la jornada de portes obertes als equipaments culturals, visites guiades i activitats musicals al carrer per als residents i visitants.