Notícies

Celebració dels vint anys de l'Hospital Santa Caterina al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt

Foto : Fotos: M. Millan

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha recordat l'estret vincle que la corporació ha tingut amb aquest centre i la implicació amb la salut pública

Tal dia com avui fa vint anys els últims quaranta-cinc pacients van deixar l'antiga seu de l'Hospital Santa Caterina, ubicada durant més de tres segles al centre de Girona, per traslladar-se a la nova ubicació, al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt. Es tractava d'un espai molt més modern, funcional i espaiós, que iniciava una nova etapa amb el propòsit de crear un espai sanitari amb un concepte integrador de la salut que inclou l'assistència psiquiàtrica, sociosanitària i social, i l'atenció de les malalties físiques. 

Per commemorar l'efemèride, l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) ha organitzat un acte de celebració amb l'objectiu de recordar tots els canvis que s'han viscut durant aquestes dues dècades. Sota el títol «Diàlegs per a una història», han tingut lloc diverses taules rodones amb intervencions de professionals d'ahir i d'avui del Santa Caterina. 

L'acte ha comptat amb la participació del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; l'alcalde de Salt, Jordi Viñas, i el president de l'IAS, Martí Masferrer. 

En la seva intervenció, el president, Miquel Noguer, ha destacat el vincle que l'ens supramunicipal ha tingut històricament amb la salut i amb aquest centre sanitari en concret. De fet, va ser el propietari de l'antiga seu fins que va cedir l'edifici per tal que s'hi instal·lessin les dependències de la Generalitat a Girona. 

«La salut sempre ha estat una prioritat per a nosaltres i, per aquest motiu, vam crear Dipsalut, l'Organisme de Salut Pública de la Diputació, per donar servei als ajuntaments i per impulsar aspectes d'innovació al territori, que contribueixi al progrés i a la salut pública de casa nostra», va remarcar el president de la Diputació de Girona. 

L'Hospital Santa Caterina va ser la primera pedra del futur Campus de Salut de Girona, que es nodrirà dels serveis que ja s'ofereixen al Parc Hospitalari Martí i Julià i que farà un altre salt de qualitat quan s'hi instal·lin el nou Hospital Josep Trueta i les facultats de Medicina i Infermeria de la Universitat de Girona.