Notícies

Ryanair manté l'aposta per Girona i incrementarà els vols setmanals durant l'hivern: de quaranta dos a cinquanta-sis

Foto : Fotos: M. Millan

La companyia aèria manté el 2024 el mateix nombre de rutes que l'any passat a l'Aeroport de Girona - Costa Brava (9), amb les novetats d'Eindhoven (Països Baixos), Breslau (Polònia) i Beni Mellal (Marroc)

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha remarcat que es podria tancar l'any arribant als dos milions de passatgers

Ryanair continua apostant amb fermesa per l'Aeroport de Girona - Costa Brava en temporada baixa. Així ho ha manifestat avui la country manager de la companyia aèria a l'Estat espanyol, Portugal, França i el Marroc, Elena Cabrera, a la Diputació de Girona durant la presentació de la planificació d'hivern a la terminal de Vilobí d'Onyar. 

En l'acte, hi han participat també el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Noguer; el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Xavier Guitart, i el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega. També hi han assistit diversos representants del teixit social i econòmic de la demarcació, així com membres de la Taula Gironina de Turisme. 

La representant de Ryanair ha detallat que la companyia incrementarà els vols setmanals, que passaran de quaranta-dos a cinquanta-sis, i que els dies de més activitat seran els dilluns i els diumenges. Això suposa un increment d'un 33,3 % d'operacions setmanals respecte del 2023. 

Es mantenen les nou rutes, però s'han substituït dues de les britàniques (Birmingham i Belfast) per dues destinacions de mercats molt importants com Eindhoven (Països Baixos) i Breslau (Polònia), que ja s'havia iniciat a finals de febrer. A més, s'ha canviat Marràqueix per Beni Mellal, també al Marroc. Continuen del 2023 Karlsruhe i Düsseldorf (Alemanya), Londres (Gran Bretanya), Pisa (Itàlia), Cracòvia (Polònia) i Brussel·les (Bèlgica).

«Tenim el compromís de continuar creixent i apostar per aquest aeroport. L'objectiu és arribar als tres milions de passatgers i augmentar en dos o tres avions de base més al 2030», ha remarcat Elena Cabrera, que ha explicat que ja s'han posat a la venda 250.000 bitllets per la temporada d'hivern a Girona. 

Tanmateix, la representant de Ryanair ha lamentat l'increment de les taxes aeroportuàries que Aena vol aplicar el 2025 i que, sobretot, s'implantaran en els aeroports regionals com Girona. Paraules que ha reafirmat el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, que s'ha compromès a demanar visita amb el president d'Aena, Maurici Lucena. «No s'entén que la taxa augmenti en els aeroports més petits i amb menys vols en comptes de fer-ho en els més grans, que avui dia estan saturats», ha subratllat.

El president, Miquel Noguer, també ha posat en valor la tasca de la Taula Estratègica de l'Aeroport, constituïda a finals de l'any passat i integrada per la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i la Cambra de Comerç de Girona: «Treballem per la desestacionalització amb un enfoc qualitatiu. I no tant sols pensant en termes estrictament turístics -que també-, sinó pensant també en el teixit productiu gironí i en la mobilitat de les persones que viuen i treballen a la demarcació de Girona».

Per la seva part, el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Xavier Guitart, ha destacat: «Per al Govern de la Generalitat, l'Aeroport de Girona - Costa Brava és molt important i hi apostarem de totes totes, perquè aporta valor a la demarcació i comunica les comarques gironines amb Europa. Com també és important enllaçar aquesta infraestructura cabdal amb l'alta velocitat per connectar-nos molt més amb Barcelona i Madrid».

En la mateixa línia s'ha referit el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, que ha remarcat que l'aposta de Ryanair contribueix a «la promoció turística i empresarial de la demarcació». 

 

Progressió ascendent

Durant el mes d'agost, van passar per l'Aeroport de Girona - Costa Brava un total de 344.306 passatgers, fet que suposa un increment del 19% respecte de l'agost del 2023 (289.138). Són xifres fins i tot superiors a les dels anys previs a la pandèmia (2018 i 2019). A més, entre el gener i l'agost, s'ha arribat a 1.399.744 passatgers, que són 332.908 més que l'any passat (1.066.836) i que representa un creixement del 31,2% en relació amb un any enrere. 

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha conclòs: «Són dades que ens indiquen que podríem tancar l'any al voltant dels dos milions de passatgers a l'aeroport i que, per tant, ens marquen el camí, sobretot en temporades mitjanes i baixes».