Notícies

La Sea Otter Europe 2024 acollirà una prova de la copa del món de gravel i assolirà la xifra rècord de cinc-centes marques expositores

Foto : La Sea Otter Europe 2024 acollirà una prova de la copa del món de gravel i assolirà la xifra rècord de cinc-

És la vuitena edició de l'esdeveniment, consolidat com un pol d'atracció de la indústria ciclista i els seus aficionats, i que enguany tindrà lloc del 20 al 22 de setembre a Girona

La sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona ha estat escenari aquest dijous al migdia de la presentació de la vuitena edició del festival ciclista Sea Otter Europe Costa Brava - Girona, que tindrà lloc a Girona, del 20 al 22 de setembre, amb un nou creixement d'espais i expositors.

Per primera vegada, se superarà la xifra de cinc-centes marques arribades d'arreu del món i que consoliden l'esdeveniment com una cita ineludible per a la indústria ciclista i tots els aficionats a aquest esport. Un festival que representa la transversalitat que hi ha al voltant del món de la bicicleta i els seus àmbits: urbà, esportiu, industrial, professional, dels aficionats, dels consumidors, de les proves esportives o de la tecnologia, entre d'altres.

Una de les novetats principals d'aquesta edició serà la disputa d'una prova de les UCI World Gravel Series, amb l'última cursa classificatòria abans del campionat del món de l'especialitat, que es disputarà a Flandes (Països Baixos) a l'octubre. D'aquesta manera, els millors ciclistes del món de la disciplina, masculins i femenins, es reuniran a Girona per afrontar un recorregut exigent de 111 quilòmetres. 

Les proves de gravel han estat sempre de les que tenen més èxit de la Sea Otter Europe, i en moltes ocasions s'ha hagut de penjar el cartell d'inscripcions completes. També serà així en aquesta ocasió, amb la Gravel Ride Tour Girona, oberta a ciclistes amateurs. Es tracta d'una prova que mostra el millor de l'entorn natural de Girona i que ofereix una distància molt adequada per als principiants en aquesta disciplina.

Aquestes dues proves de gravel formen part d'un programa complet amb una quinzena de proves esportives de totes les disciplines (BTT, carretera, elèctrica, urbana i trial) i en diferents modalitats, com les espectaculars short track o eliminator. En definitiva, un programa divers per a tots els públics, amb curses tant per a amateurs com per a professionals de primer nivell.

La presentació d'aquesta nova edició ha comptat amb la participació del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; la vicealcaldessa de Girona i vicepresidenta segona de la Diputació, Gemma Geis, i el director de la Sea Otter Europe Costa Brava - Girona Bike Show, Albert Balcells. 

«La Diputació de Girona ha cregut des del primer dia en aquest festival ciclista, conscient que, a banda d'erigir-se en un pol d'atracció per als amants del ciclisme, ajudaria a desestacionalitzar el turisme més enllà de la temporada d'estiu i generaria un gran impacte econòmic per al territori. Les xifres de l'edició passada, amb seixanta-cinc mil visitants, així ho avalen», ha destacat el president de la Diputació, Miquel Noguer. 

Per la seva part, Gemma Geis ha destacat: «Per a nosaltres, la Sea Otter és molt més que una fira de ciclisme. Representa una oportunitat única per situar Girona com l'epicentre de l'esport i la salut, i com un referent en innovació i mobilitat durant aquests dies. Aquesta connexió entre ciclisme, salut i innovació és una aposta ferma per part nostra».

 

Nou espai de presentació de destinacions cicloturistes

Una altra de les novetats d'aquesta edició serà l'Auditori Costa Brava Pirineu de Girona, un espai a l'aire lliure destinat a acollir presentacions sobre cicloturisme. Obert a tot el púbic, constarà d'una programació de presentacions breus d'expositors, destinacions i productes turístics vinculats al ciclisme.

Aquest espai complementa la proposta de Sea Otter Connect, que, després de l'èxit de l'any passat, es reforça amb noves jornades professionals i espais de treball en xarxa (networking), un punt de trobada per als professionals del sector per discutir i analitzar les estratègies clau de negoci en la indústria de la bicicleta i el seu futur. 

 

Neix un clúster socioeconòmic que fomenta la salut a través del ciclisme

Enguany, també es presentarà el projecte «Girona Innovació Salut Ciclistme» (GISC), un clúster socioeconòmic liderat per l'Ajuntament de Girona que buscarà promoure la salut a través del ciclisme. Aquest clúster agrupa empreses del sector de la bicicleta, de la salut i tecnològiques, així com administracions públiques, amb l'objectiu d'integrar la bicicleta recreativa i esportiva amb la mobilitat sostenible, la salut, el benestar i la innovació.

 

Creix l'oferta de l'Urban Mobility Festival

A l'extens programa esportiu i d'activitats, s'hi suma un creixent Euro Mobility Festival, que reforça la seva aposta per oferir un espai exclusiu a tota l'oferta de mobilitat sostenible, amb nous actors que entren en escena: bicicletes, tecnologia o disseny de ciutats. Amb aquesta aposta estratègica, l'Euro Mobility Festival vol ser el catalitzador de la transformació que viuen arreu del món ciutats com Girona, que promouen nous models de transport més eficients i posen en contacte els seus impulsors amb la indústria que dissenya productes i serveis cada cop més adaptats a una nova mobilitat més respectuosa amb el medi ambient. Per facilitar l'arribada de visitants en bicicleta, el festival tindrà un gran aparcament de bicicletes, vigilat i gratuït.

 

Creixement sostingut del Demobike

El Demobike és, una edició més, una de les grans atraccions del festival, i enguany fins a trenta-cinc marques hi oferiran més de mig miler de bicicletes per provar, de diferents models i talles. Per a les marques, arribades de tot el món, no hi ha millor acció de vendes que un usuari pugui provar de manera gratuïta els seus productes. Per aquest motiu, es bolquen a portar el major nombre de bicicletes de totes les modalitats: carretera, gravel, muntanya, enduro, elèctrica o urbana.

S'accedirà al festival mitjançant una entrada gratuïta, que es pot aconseguir a través del web de Sea Otter Europe. D'altra banda, al mateix web, encara estan obertes les inscripcions a les curses.