Notícies

El president, Miquel Noguer, assisteix a la festivitat de Sant Gil a la vall de Núria

Foto : El president, Miquel Noguer, assisteix a la festivitat de Sant Gil a la vall de Núria

Com és tradicional cada 1 de setembre, la vall de Núria ha acollit aquest diumenge la celebració de Sant Gil, el patró dels pastors. Es tracta d'una festa de caràcter religiós que combina actes solemnes amb propostes musicals i balls tradicionals (l'esmorzar de pastors, la tria d'ovelles, la processó fins a l'ermita de Sant Gil i la missa commemorativa, entre d'altres) en aquest paratge de la comarca del Ripollès.

L'acte ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; la consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque; l'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives; el president del Consell Comarcal del Ripollès, Amadeu Rosell, a més d'alcaldes i alcaldesses de la zona, entre d'altres personalitats del territori.

Durant la jornada, també s'han visitat les obres de la depuradora de la vall de Núria, impulsades pel Consell Comarcal del Ripollès, per tal que l'equipament guanyi en eficiència, i s'han conegut més detalls del projecte de l'Ecovall, una estratègia per adaptar aquest territori al canvi climàtic de manera respectuosa amb el medi ambient.