Notícies

La Diputació inaugura «Tempo: moviment o pausa», de Laura Bergillos, guanyadora de la vintena edició de les Exposicions Viatgeres

Foto : Fotos: M. Millan

La mostra es podrà veure a la sala d'exposicions de la Casa de Cultura de Girona fins al 30 de setembre 

L'artista gironina presenta un projecte basat en el temps i el ritme amb peces elaborades amb teles, teixits i fils

L'exposició «Tempo: moviment o pausa», de l'artista Laura Bergillos, és el projecte guanyador de la darrera convocatòria del programa Exposicions Viatgeres de la Diputació de Girona. 

La mostra s'ha inaugurat aquest dijous a la tarda a la sala d'exposicions de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona i es podrà visitar fins al 30 de setembre.

A «Tempo: moviment o pausa» Laura Bergillos ens mostra un projecte basat en el temps i el ritme, elements vitals que l'artista contempla un instant, una idea d'intersecció de ritmes que creen encreuaments, com si fossin un paisatge. D'aquí parteix la seva obra, de l'estat de realitat que s'obté després de la pràctica contemplativa. 

La mostra recull totes aquelles peces que s'inclouen en aquesta observació de l'instant i la concepció de l'espaitemps, que generen el seu propi panorama temporal: finit, infinit, present, contemplatiu, meditatiu i fugaç. Unes peces elaborades amb teles, teixits i fils que componen espais íntims i de recolliment, on l'espectador queda envaït per sensacions íntimes i personals.

 

L'autora: Laura Bergillos

Graduada per la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, hi va cursar l'especialització d'escultura amb materials tous i instal·lació escultòrica. Així mateix, va cursar el Postgrau en llenguatge sensorial i poètica del joc a la Universitat de Girona. 

Amb aquest bagatge acadèmic, va començar a donar una nova perspectiva a tota la tradició tèxtil que havia vist i après des de petita de les dones de la seva família, treballant amb teixits, aparentment fràgils, volàtils i vibrants, amb els quals ha generat un espai expositiu íntim i sensitiu. La seva obra busca estimular els sentits i acompanyar l'espectador en una experiència reflexiva i meditativa. 

 

El cicle: Exposicions Viatgeres

Exposicions Viatgeres forma part del programa d'exposicions itinerants que impulsa la Diputació de Girona amb la finalitat de posar a disposició dels municipis propostes expositives de qualitat, i és un dels projectes més ben consolidats del conjunt d'activitats que organitza en matèria cultural. 

Es tracta d'un programa d'exposicions itinerants que funciona des de l'any 2004. La iniciativa va néixer amb la voluntat d'oferir exposicions als pobles i ciutats de les comarques gironines perquè formin part de la seva programació cultural, sense que això els suposi cap cost econòmic. 

L'objectiu del programa Exposicions Viatgeres és apropar l'art i la cultura a la ciutadania, promoure la creació artística i potenciar sinergies i lligams de col·laboració entre els diferents professionals i especialistes del camp de l'art a les comarques gironines.

La Diputació de Girona organitza les exposicions i es fa càrrec de les despeses d'edició dels catàlegs, de les presentacions, de la difusió, del transport i del muntatge. També elabora altres tipus de materials suplementaris a l'exposició, com ara l'edició d'un videoreportatge centrat en el treball, el llenguatge i l'estètica de l'artista, que també forma part de l'exposició i ajuda l'espectador a entendre la mostra.

El darrer projecte guanyador havia estat «Phasmas», d'Andres Siri, que va recórrer diferents espais expositius de les comarques gironines.