Notícies

El Torneig Nord de bàsquet arriba a la quarta edició com a referent dels torneigs formatius de pretemporada

Foto : El Torneig Nord de bàsquet arriba a la quarta edició com a referent dels torneigs formatius de pretemporada

Tindrà lloc a l'Alt Empordà (Castelló d'Empúries, Figueres, Llançà i Peralada) durant els dos primers cap de setmana de setembre

El diputat d'Esports, Jordi Masquef, ha participat en la presentació de la competició, que reunirà 52 equips catalans, estatals i internacionals

L'Alt Empordà es prepara per viure dos caps de setmana plens d'activitat esportiva durant la primera quinzena de setembre amb la quarta edició del Torneig Nord, un esdeveniment que reunirà alguns dels millors equips de bàsquet base catalans i estatals, així com alguns d'internacionals, en categoria infantil (U14) i mini (U12).

La Diputació de Girona dona suport a un esdeveniment que acolliran quatre municipis de la comarca: Figueres (en els dos pavellons), Peralada, Llançà i Castelló d'Empúries. L'organitzen els quatre clubs de bàsquet d'aquests municipis.

La presentació ha tingut lloc aquest dijous al migdia al convent de Santa Clara de Castelló d'Empúries amb la participació de l'alcaldessa, Anna Massot; el diputat d'Esports i alcalde de Figueres, Jordi Masquef; l'alcaldessa de Llançà, Núria Escarpanter; l'alcalde de Peralada, Miquel Brugat, i representants dels clubs organitzadors i del torneig.

Durant la primera part del torneig (del 6 al 8 de setembre), es disputarà la categoria infantil, tant masculina com femenina, amb partits repartits en les quatre seus. El següent cap de setmana (del 13 al 15) serà el torn de la categoria mini, que només tindrà lloc a Peralada i Llançà.

En total, 52 equips, en què hi hauran representats conjunts de clubs d'elit (ACB i Lliga Femenina) com el Barça, el Joventut de Badalona, el València, el Bàsquet Girona, l'Uni Girona, el Femení Sant Adrià, l'UE Mataró i el Grup Barna, entre d'altres.

També hi participaran equips d'arreu de l'Estat _l'Alcobendas i el Torrelodones de Madrid o el Cordobasket de Còrdoba_ i d'arreu d'Europa, com el Trelleborg Pirates de Suècia; el Liege Nation, el Genappe i el Belgrade Namur de Bèlgica o el Number One Academy i el Sopron d'Hongria. 

El diputat d'Esports, Jordi Masquef, ha destacat que, més enllà de l'àmbit esportiu, «la competició genera un impacte en els municipis i en la comarca perquè tots aquests jugadors i jugadores vindran amb les seves famílies. Per tant, hi haurà una dinamització de l'activitat econòmica durant aquests caps de setmana».

La Xarxa+ retransmetrà les finals de les quatre categories, que es disputaran el diumenge 8 de setembre a Figueres i el diumenge 15, a Peralada.