Notícies

L'Ésdansa de les Preses tanca la 42a edició amb 10.000 visitants i un 90 % d'ocupació mitjana en els espectacles

Foto : Fotos: Ésdansa

Després d'una setmana d'activitat, la 42a edició de l'Ésdansa va abaixar el teló aquest diumenge. Ho va fer consolidant, un any més, les Preses com a punt de referència de la dansa d'arrel tradicional a Catalunya. La Diputació de Girona dona suport a aquest esdeveniment, que enguany ha comptat amb una vintena de propostes de companyies nacionals i internacionals. 

La diputada Imma Muñoz va participar en la recepció institucional de dissabte al vespre i va remarcar la trajectòria de l'Ésdansa, cultivada «dia a dia, any rere any, amb molt de treball, ambició i un projecte definit i innovador», gràcies a la tasca organitzativa del Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny. 

L'acte va comptar també amb la presència de l'alcalde de les Preses, Albert Danés; la ministra de Cultura del Govern d'Andorra, Mònica Bonell (companyies d'Andorra van participar en l'espectacle de dissabte del festival); el director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona, Josep Calataiud, i el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Santi Reixach, entre d'altres. 

La proposta de ballada popular Coi dansem! del grup musical Coi els Montgrons, acompanyat de les companyies gironines Esbart Marboleny (les Preses) i Esbart Joaquim Ruyra (Blanes), va servir per tancar l'edició del 2024, que ha tingut una ocupació mitjana del 90 %, amb dos espectacles exhaurits (Folk as Queer de l'Esbord i Yarín de Jon Maya & Andrés Marín) i una xifra de visitants que ronda els 10.000. 

L'Ésdansa va néixer el 1983 com el Festival Internacional de Música i Dansa de les Preses. El 2002, el festival es va reestructurar i va passar a denominar-se Ésdansa. En l'actualitat, treballa per posar en relleu la natura i el paisatge que l'acull reduint l'impacte del pas de l'esdeveniment i fent una tasca de conscienciació i visibilització pública en aquest sentit.