Notícies

La XIII Biennal de Fotografia Xavier Miserachs s'inaugura a Palafrugell amb exposicions per a tots els públics

Foto : Fotografies: organitzadors

La diputada Mònica Alcalà i el diputat i alcalde de Palafrugell Juli Fernández han intervingut en la inauguració

Fins al 13 d'octubre es podran visitar les onze exposicions a diferents espais del municipi

Enguany la Biennal exposa el projecte guanyador del XX Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya, concedit el 2022 per la Diputació (INSPAI), a Ana Lofi pel projecte: «Paredadors i pedrers, en perill d'extinció. Menorca, paisatge de pedra seca, un patrimoni cultural immaterial de la humanitat amenaçat», a la Biblioteca de Palafrugell

Aquest dissabte s'ha inaugurat la XIII edició de la Biennal de Fotografia Xavier Miserachs a Palafrugell. Hi han participat Maria Planas, directora de la Biennal de Fotografia Xavier Miserachs; Mònica Alcalà, diputada d'Educació i Joventut de la Diputació de Girona, i Juli Fernández, alcalde de Palafrugell i diputat de la Diputació de Girona, entre altres assistents.

L'edició d'enguany compta amb onze exposicions, la majoria inèdites i de producció pròpia, repartides per diferents espais del municipi de Palafrugell; per primera vegada, s'organitza una exposició a la torre de guaita de Sant Sebastià, a Llafranc, i es programen activitats complementàries obertes a tothom i visites guiades dirigides a públic general i escoles.

En el marc de la Biennal, que tindrà lloc entre el 4 d'agost al 13 d'octubre, destaca una retrospectiva de Lee Miller, un homenatge a la fotògrafa recentment desapareguda Colita i una mostra amb fotografies de Toni Catany i textos de Josep Pla.

També s'exposarà el projecte guanyador del XX Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya, concedit l'any 2022 a Ana Lofi pel projecte «Paredadors i pedrers, en perill d'extinció. Menorca, paisatge de pedra seca, un patrimoni cultural immaterial de la humanitat amenaçat», a la Biblioteca de Palafrugell.

Un projecte, impulsat per INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, que té per objectiu crear un espai de trobada de l'obra de fotògrafs i fotògrafes i fer-ne difusió per tal d'acostar al gran públic la fotografia des de totes les vessants.

La diputada Mònica Alcalà ha assenyalat que «La Biennal és un dels festivals de fotografia més antics de Catalunya, ret homenatge a Xavier Miserachs i a la seva generació, i treballa per apropar la fotografia al gran públic». I ha afegit que questa també és la tasca de la Diputació de Girona, que ho porta a terme a través del Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya, un dels projectes més consolidats del conjunt d'activitats que organitza la Diputació de Girona en matèria cultural, mitjançant INSPAI, Centre de la Imatge».

La Biennal de Fotografia, un dels festivals de fotografia més antics de Catalunya, ret homenatge a Xavier Miserachs i a la seva generació. El seu objectiu és donar a conèixer al gran públic el treball de grans figures de la història de la fotografia nacional i internacional i, alhora, donar suport a l'obra de joves fotògrafs i fotògrafes. A més, en cada edició descobreix un arxiu fotogràfic desconegut de la comarca, imprescindible per a la recuperació de la memòria col·lectiva i important pel seu valor artístic, patrimonial i històric.

En aquesta edició, la Biennal de Fotografia Xavier Miserachs compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Palafrugell, la Fundació Banc Sabadell, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.