Notícies

La Diputació homenatja la lloretenca Mireia Hernández, campiona d'Europa i subcampiona del món en natació artística

Foto : La Diputació homenatja la lloretenca Mireia Hernández, campiona d'Europa i subcampiona del món en natació artística</

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha rebut aquest dimarts, a la seu de la corporació, la nedadora artística Mireia Hernández (Lloret de Mar, 2003). Al juny, a Belgrad (Sèrbia), l'esportista va guanyar la medalla d'or en el campionat d'Europa en la modalitat de duet mixt tècnic de natació artística per davant d'Itàlia i la Gran Bretanya. Aquest èxit ha rubricat un 2024 magnífic, en què també ha aconseguit la medalla de plata de duet mixt lliure en el mundial que va tenir lloc a Doha (Qatar) el febrer passat. Prèviament, Mireia Hernández ja acumulava dues medalles de bronze en mundials (equip i duet mixt) i la medalla d'or en els Jocs Europeus del 2023 a Polònia, també en duet mixt. En totes aquestes victòries, la lloretenca ha fet parella amb el barceloní Dennis González.

En la recepció a la Diputació, Mireia Hernández ha mostrat algunes de les medalles que ha guanyat els últims anys en campionats arreu del món. El president ha qualificat els guardons com a «tresors» i ha destacat que «només hi falta una medalla olímpica». De fet, l'esportista no podrà participar en els Jocs Olímpics de París perquè la modalitat de duet mixt no forma part del programa olímpic. En aquest sentit, Miquel Noguer ha encoratjat la nedadora a continuar fent camí per aconseguir que la seva modalitat acabi sent olímpica. 

«El fet de no poder competir en els Jocs Olímpics és una espina, però també em motiva a continuar treballant, amb un objectiu clar. I quan ho aconsegueixi, em sentiré molt orgullosa de tot el que he fet per arribar-hi. Estic molt contenta de la temporada, del que hem aconseguit i d'haver obert fronteres amb el duet mixt. Tant de bo que, al futur, puguem ser els primers en participar en uns jocs olímpics», ha declarat la nedadora. 

El president de la Diputació ha lliurat una placa de reconeixement i un ram de flors a Mireia Hernández pels èxits assolits aquest 2024. «Amb els vostres èxits, els esportistes gironins d'alt nivell sou ambaixadors de casa nostra», ha afirmat Miquel Noguer.