Notícies

L'Arqueoparc Coves de Serinyà reobre després de cinc anys amb un nou projecte museístic i de modernització del centre

Foto : Fotos: Generalitat

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha participat en l'acte de presentació institucional de remodelació de l'equipament

El projecte ha tingut un cost de 211.465,88 euros, una part dels quals han estat finançats per l'ens supramunicipal

Després de cinc anys tancat al públic, amb obertures puntuals els mesos d'estiu dels últims anys, l'Arqueoparc Coves de Serinyà ha tornat a obrir les portes, ara de manera permanent. Aquest dissabte, s'ha fet la presentació institucional de l'edifici museogràfic renovat amb la participació del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer.  

L'actuació s'ha portat a terme amb l'objectiu de convertir l'equipament en un referent en matèria prehistòrica del país. En concret, s'han executat diverses obres de conservació i manteniment dels espais expositius amb un nou projecte museístic i de modernització del centre. S'han remodelat els espais interiors i el guió museogràfic de l'equipament, per adequart-lo als recursos audiovisuals, expositius i gràfics que existeixen actualment. 

El projecte ha tingut un cost de 211.465,88 euros i ha comptat amb les contribucions econòmiques de la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Cultura. El seu desplegament ha comptat amb l'assessorament d'una comissió assessora d'experts en matèria prehistòrica, entre els quals hi ha membres del Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) i de la Universitat de Girona. 

A més, el MAC ha cedit setanta-vuit peces d'època prehistòrica procedents de diversos jaciments, algunes de les quals trobades a Serinyà, perquè formin part del discurs expositiu de l'Arqueoparc. 

L'espai, Bé Cultural d'Interès Nacional en la categoria de zona arqueològica des del 2008, està gestionat pel Consell Comarcal del Pla de l'Estany, que n'és copropietari conjuntament amb els ajuntaments de Serinyà i de Banyoles.

A banda del president de la Diputació de Girona i alhora alcalde Banyoles, també han intervingut en l'acte el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal; el president del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, Francesc Castañer, i l'alcalde de Serinyà, Sergi Planagumà.