Notícies

La primera Nit INNOVACC reconeix projectes d'empreses associades al clúster català de la carn i la proteïna alternativa

Foto : La primera Nit INNOVACC reconeix projectes d'empreses associades al clúster català de la carn i la proteïna alternati

La diputada de Girona Excel·lent i Mercats, Vanessa Peiró, ha intervingut en la gala i hi ha lliurat alguns dels guardons

La Finca Mas Batlle de Quart ha estat l'escenari aquest dimecres al vespre de la primera Nit INNOVACC, el clúster català de la carn i la proteïna alternativa. L'acte ha servit per reconèixer el treball, la dedicació i els projectes innovadors de les empreses associades (138). 

L'acte ha comptat amb la participació del conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, en funcions, David Mascort; la diputada de Girona Excel·lent i Mercats de la Diputació de Girona, Vanessa Peiró, i el president d'INNOVACC, Esteve Espuña. 

En la seva intervenció, la diputada Vanessa Peiró ha destacat la contribució del sector carni a l'economia catalana, amb un volum de negoci d'11.624 milions d'euros anuals, segons les últimes xifres oficials. Gairebé el 40 % d'aquesta facturació correspon a les comarques gironines. 

«Actualment, tenim un sector amb múscul, madur i consolidat, que no para de créixer. Ho constatem amb un segment com el de la proteïna alternativa i també amb la seva capacitat innovadora, per afrontar els reptes tecnològics de present i de futur, que contribueixen a millorar la seva competitivitat», ha ressaltat. 

La diputada Vanessa Peiró també ha lliurat alguns dels premis. Entre els guardonats, hi havia tres empreses de les comarques gironines: Selecció Batallé de Riudarenes, Friselva de Riudellots de la Selva i Noel Alimentària d'Olot. 

INNOVACC, amb seu a Olot, es va constituir l'any 2008 i actualment pertany al Registre d'agrupacions empresarials innovadores (AEI) del Ministeri d'Indústria i al Programa Catalunya Clústers d'ACCIÓ de la Generalitat de Catalunya, i disposa del certificat European Cluster Excellence Gold Label de l'European Secretariat for Cluster Analysis.