Notícies

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació de Girona

Foto : Fotògraf: Miquel Millan

La nova diputada serà vicepresidenta segona i el diputat Joan Plana serà el nou portaveu del Govern de la corporació

En aquest Ple de juliol s'han aprovat diferents projectes, de condicionament i d'infraestructura de la xarxa de fibra òptica, de carreteres de la demarcació 

El Ple de la Diputació de Girona, en la sessió ordinària del mes de juliol, ha pres possessió del càrrec de diputada Gemma Geis Carreras, en substitució de l'exdiputada M. Àngels Planas Crous, qui va renunciar al càrrec de diputada pel partit judicial de Girona el mes de juny passat.

La nova diputada Gemma Geis és vicealcaldessa i 1a tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Girona i exconsellera de Recerca i Universitats. Ara, des de la Diputació de Girona, treballarà per als ajuntaments de la corporació.

En virtut dels canvis produïts a la corporació amb la renúncia al càrrec de diputada per part de M Àngels Planas, el Ple també ha adoptat l'acord de designar Gemma Geis vocal del Consell Rector de la Xarxa Local de Municipis Gironins (XALOC). Així, queda establert de la manera següent: Immaculada Muñoz Díaz, presidenta; Jordi Camps Vicente; Jordi Masquef Creus; Gemma Geis Carreras; Pau Presas i Bertran; Joan Plana Sagué; Miquel Reverter Tres, i Juli Fernández Iruel.

Pel que fa a les comissions informatives, Gemma Geis serà vicepresidenta de la Comissió Informativa d'Hisenda, Administració, Promoció Econòmica i 
Cooperació Local, i presidenta de la Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat.

 

Decrets nomenaments

Un cop finalitzat el Ple, el president, Miquel Noguer, ha signat els decrets per tal de designar vicepresidenta segona de la corporació Gemma Geis; portaveu del Govern el diputat Joan Plana i portaveu suplent, el vicepresident Jordi Camps.

Per decret també s'ha delegat a Gemma Geis la presidència de la Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat, així com la direcció, gestió i seguiment de les competències de la comissió. 

Finalment, el president ha delegat en la nova diputada la direcció i la gestió dels assumptes d'Hisenda i Serveis Econòmics. I ha estat nomenada membre de la Junta de Govern.

 

Condicionament i infraestructures de la xarxa de fibra òptica de carreteres titularitat de la corporació

El Ple de la Diputació de Girona ha aprovat per unanimitat un projecte de condicionament i dos projectes d'infraestructura de la xarxa de fibra òptica de diferents carreteres de la demarcació, de titularitat de la corporació.

En primer lloc s'ha aprovat el projecte de condicionament d'un tram de la carretera GIV-5247, de la GI-524 a Pujarnol del PK 0+000 al PK 1+095, amb un pressupost de 2.038.369,19 euros.

La carretera GIV-5247, a Pujarnol, és de titularitat de la Diputació de Girona. Té una longitud de 6.674 m i una amplada de 5,02 metres en l'àmbit d'actuació. D'acord amb l'aforament de 2022, la intensitat mitjana diària és de 676 vehicles/dia i el percentatge de vehicles pesants és del 8,59 %.

Les actuacions que es pretenen dur a terme amb aquest projecte tenen la finalitat de millorar les condicions actuals de seguretat en la circulació. Aquestes se centraran en el tram que va des del PK 0+000, en la intersecció amb la carretera GI-524, fins al PK 1+095. La longitud total d'execució és d'uns 1.095 metres. Les principals millores consistiran en l'eixamplament de la calçada actual, de manera que disposi de vorals i berma a ambdós costats, la millora de les corbes més pronunciades, la millora de la visibilitat dels accessos més rellevants per realitzar les maniobres d'entrada i sortida a la carretera, l'adequació de la senyalització existent, l'adequació del drenatge longitudinal, l'adequació del drenatge transversal i la restitució d'afeccions. El projecte inclourà també l'adequació dels accessos a altres camins secundaris i finques privades. 

En segon lloc, el Ple ha aprovat, d'una banda, el projecte d'infraestructura de la xarxa de fibra òptica de les carreteres GIV-6701 (del PK 0+000 a 2+210) i GIV-6025 (del PK 0+300 a 3+400), amb un pressupost de 491.505,46 euros.

Les carreteres GIV-6701, de Bordils a Corçà per Madremanya, i GIV-6025, de l'N-II a Cabanes, són titularitat de la Diputació de Girona. Actualment la Diputació de Girona està duent a terme projectes i obres que preveuen l'extensió de la infraestructura de la xarxa de fibra òptica al llarg de la traça de les seves carreteres per tal de donar servei al major nombre possible de nuclis urbans. El Servei de Xarxa Viària de la Diputació de Girona ha redactat el projecte constructiu d'extensió de la infraestructura de la xarxa de fibra òptica de les dues carreteres. 

L'objectiu principal d'aquest projecte és dissenyar, justificar, definir i valorar les obres necessàries per a l'extensió de la infraestructura de la xarxa de fibra òptica de les carreteres GIV-6701, de Bordils a Corçà per Madremanya, i GIV-6025, de l'N-II a Cabanes. Com a servei d'interès general i per afavorir la millora de les telecomunicacions, la Diputació pretén facilitar al més aviat possible l'arribada de la fibra òptica als municipis petits de la demarcació, ja que és necessari i convenient, tant des d'un punt de vista social com econòmic. 

D'altra banda, també s'ha aprovat el projecte d'extensió d'infraestructura de la xarxa de fibra òptica de la carretera GI-8513, a Sant Miquel d'Aro, i el tram de la carretera GIV-6612, de Romanyà de la Selva, ambdues de titularitat de la Diputació de Girona, amb un pressupost de 2.213.452,83 euros.

L'objectiu principal d'aquest projecte és dissenyar, justificar, definir i valorar les obres necessàries per a la construcció de la infraestructura necessària per a la xarxa de fibra òptica al llarg de la carretera GI-8513, entre la carretera GIV-6612 i Sant Miquel d'Aro, i al llarg de la carretera GIV-6612, des del PK 6+250 fins al PK 17+140.

El 24 d'octubre de 2016, la Generalitat de Catalunya, les quatre diputacions catalanes i les entitats municipalistes FMC, ACM i el Consorci Localret en representació del món local, van signar el Pacte Nacional per a una Societat Digital a Catalunya (PNSD), amb l'objectiu de col·laborar i treballar de manera coordinada per tal de construir una resposta comuna als reptes que planteja la revolució digital i possibilitar l'equilibri i la cohesió social i territorial. 

És d'acord amb aquest Pacte que la Diputació de Girona està duent a terme diferents projectes i obres que preveuen l'extensió de la infraestructura d'obra civil necessària per a una futura estesa d'una xarxa de fibra òptica de titularitat pública en diferents vies de la seva titularitat.