Notícies

Vall-llobrega inaugura la reforma de la plaça dels Països Catalans, executada amb el suport de la Diputació 

Foto : Vall-llobrega inaugura la reforma de la plaça dels Països Catalans, executada amb el suport de la Diputació&nbsp

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha participat aquest dissabte a la tarda en la inauguració de nova plaça dels Països Catalana de Vall-llobrega, al Baix Empordà. L'espai, de més de cinc mil metres quadrats, ha patit una reforma integral, que n'ha millorat l'estètica i els seus serveis. 

L'acte ha comptat també amb la intervenció de l'alcalde, Rufino Guirado; la directora dels Serveis Territorials d'Administració Local de la Generalitat a Girona, Maria Josep Porta, i la presidenta del Consell Comarcal del Baix Empordà, Glòria Marull, a més de l'assistència de veïns i veïnes del municipi. 

Aquesta actuació era una prioritat per a l'Ajuntament, que fa cinc anys va començar a redactar-ne el projecte, executat en tres fases. La primera va consistir en la creació d'un passeig transversal en diagonal, la instal·lació de pèrgoles i mobiliari urbà, així com la intervenció en la zona de bitlles catalanes i en l'aparcament. 

En una segona fase, es va renovar la zona del parc infantil i, en la darrera, que s'ha acabat fa poc, es va construir una font d'aigua. Precisament en aquest espai, s'ha descobert una placa d'homenatge a l'exregidor Tomàs Cané, que va morir l'any 2017, pel mèrit d'haver descobert diversos pous d'aigua al municipi. 

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha recalcat la importància de l'actuació per «dinamitzar» una zona molt concorreguda perquè es troba davant de l'escola i el pavelló municipal: «Érem conscients que urbanitzar aquesta plaça era molt important per Vall-llobrega i estem encantats d'haver posat el nostre gra de sorra perquè aquest projecte pugui ser avui una realitat».

El cost global de l'actuació ha estat lleugerament superior als 500.000 euros, que s'han finançat amb el suport de la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya, a través del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya, i l'aportació de l'Ajuntament, amb fons propis.