Notícies

El Festival Acústica tindrà lloc del 29 d'agost a l'1 de setembre a Figueres

Foto : El Festival Acústica tindrà lloc del 29 d'agost a l'1 de setembre a Figueres

L'Acústica de Figueres celebra la XXI edició consolidat com el gran aparador i termòmetre musical del país

S'hi programen una quarantena d'actuacions que combinen la nova fornada d'artistes, els grans intèrprets de casa nostra i dues de les veus catalanes més internacionals del moment

El diputat de Cultura, Jordi Camps, ha participat aquest migdia en la presentació de la programació a l'Antiga Fàbrica Damm de Barcelona

El Festival Acústica de Figueres ha presentat aquest migdia a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona la seva programació artística per a l'edició d'enguany. L'Acústica celebra la XXI edició consolidat com el gran aparador i termòmetre musical del país, gràcies a la programació d'una quarantena d'actuacions que combinen la nova fornada d'artistes i els grans intèrprets de casa nostra.

El festival tindrà lloc el darrer cap de setmana d'agost dins la mateixa línia de la primera edició: programar, sense complexos, artistes catalans. Tant els de més actualitat com, sobretot, artistes emergents, als quals el festival vol donar suport. Aquesta aposta del festival per la música del país, que posteriorment han anat aplicant altres esdeveniments en la seva programació, ha demostrat ser una fórmula d'èxit. Tant és així, que l'Acústica és considerat pel sector el termòmetre que marca l'estat musical del país i la foto final de les gires de l'estiu.

L'edició d'enguany comptarà amb una quarantena de propostes musicals, que tindran lloc en tres espais del centre històric de la capital de l'Alt Empordà: la plaça de Catalunya, la plaça de la Palmera i la Rambla. Un cop més, l'Acústica centra la seva programació en artistes catalans, amb un cartell que combina els més consolidats amb els de més actualitat i els emergents.

La programació té en compte totes les propostes pop del país que aquesta temporada han resultat notòries: Chanel, Mushkaa, The Tyets, Els Amics de les Arts, Guillem Gisbert, Figa Flawas, Vicco, Gertrudis, Julieta, Mama Dousha, La Fúmiga, La Ludwig Band, Ginestà, Zetak i Maria Jaume. 

Així mateix, l'aposta pels grups emergents catalans portarà al festival artistes com Sandra Monfort, Eloi Duran, Aitor Palazuelo, Vittara i Ataraxia. L'Acústica tornarà a acollir també una de les semifinals del concurs de bandes emergents més important del país, el Sona9.

Finalment, amb Figueres Urbana, la producció pròpia del festival, l'Acústica donarà veu als nous talents de la música urbana de Figueres i de l'Empordà, tal com ha anat fent en els darrers tres anys. Enguany aquesta producció pretén fer visible la multiculturalitat de la capital de l'Alt Empordà. Tenint en compte que Figueres compta amb habitants de fins a cinquanta-dues nacionalitats, que hi han creat la seva llar, el seu projecte de vida i que tenen descendència de segona o, fins i tot, de tercera generació arrelada, i alguns cultiven la música com una de les seves passions, Figueres Urbana vol destacar que la música uneix i que la multiculturalitat és un valor i una riquesa. I enguany, sota la batuta del DJ i productor Maken Row, donarà a conèixer Cristina Axinte, d'origen romanès, que ofereix una música pop electrònica amb influències de les grans dives del moment; Kyo Izzi, d'origen rus, que interpreta música urbana influïda pel rap contemporani, o F the Kid, amb orígens a Guinea-Bissau, que practica un rap amb un clar accent crític.

També es programen de nou les Nits de l'Acústica i l'Acustiqueta, la secció del festival per als més petits de la casa, amb Dàmaris Gelabert i Ambauka. 
L'Orquesta Di-Versiones, com ja és habitual, tancarà l'esdeveniment a la Rambla. 

En la seva intervenció, el diputat de Cultura, Jordi Camps, ha remarcat que «la Diputació de Girona reitera la col·laboració amb aquest festival, que sempre ha interactuat amb el teixit social, econòmic i cultural de la ciutat per crear sinergies i col·laboracions beneficioses per a tothom i que generen un gran impacte econòmic».

Tot seguit, ha afegit: «És important donar suport a aquests esdeveniments, que són molt transversals, amb concerts per a tots els públics, que faciliten l'accés a la cultura de tota la ciutadania».

Documentació

DOSSIER ACUSTICA24 10/07/2024