Notícies

L'exposició «RaholaFoto2023» inicia a Figueres una itinerància per diferents municipis gironins

Foto : L'exposició «RaholaFoto2023» inicia a Figueres una itinerància per diferents municipis gironins

Des d'avui fins al proper 31 de juliol, ja es pot visitar a La Cate de Figueres l'exposició «RaholaFoto2023», una selecció dels trenta-tres treballs fotogràfics que es van presentar a la 15a edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local. 

La inauguració d'aquest divendres ha anat a càrrec de l'alcalde de Figueres i diputat de la Diputació de Girona, Jordi Masquef, i el president de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Jordi Grau. També ha comptat amb la intervenció de Dolors Gibert, guanyadora del premi a la millor fotografia en premsa en aquesta edició, per Sequera, i del president de l'entitat cultural La Cate, Ricard Sayeras. 

La mostra consta de disset fotografies que tenen la persona com a protagonista principal: només tres no en mostren cap. Sigui en solitari o en grup, en primer pla o en la distància, ensenyant la cara o amagant-la, les persones que apareixen a les imatges donen informació precisa de l'escenari on se situen. 

«RaholaFoto2023» inclou instantànies d'Oriol Clavera, Toni Vilches, Robin Townsend, Aniol Resclosa, Joan Castro, Pere Duran, Glòria Sánchez, Dolors Gibert, David Aparicio, Jordi Ribot i Jordi Borràs. 

Fins al moment, aquesta exposició només s'havia pogut veure a la seu de Girona del Col·legi de Periodistes. Integrada en el Programa d'Exposicions Itinerants de la Diputació de Girona, inicia, a partir d'ara, una ruta per diferents municipis de les comarques gironines. 

Després de Figueres, anirà a Garrigàs (de l'1 al 30 de setembre), a Castell, Platja d'Aro i s'Agaró (de l'1 d'octubre al 10 de novembre) i tornarà a Girona, a la Biblioteca del Campus de Montilivi de la Universitat de Girona, del 15 de novembre al 15 de desembre.  

Documentació