Notícies

Trobada dels presidents i presidentes de les quatre diputacions catalanes al Palau de la Diputació de Tarragona

Foto : Fotos: Diputació de Tarragona

S'emmarca en les reunions periòdiques que mantenen els caps de govern d'aquestes institucions supramunicipals per compartir temes d'interès comú

El Palau de la Diputació de Tarragona ha acollit aquest dijous una trobada dels presidents i presidentes de les quatre diputacions catalanes. La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha rebut a la seu institucional la presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn.

La reunió s'emmarca en el seguit de trobades periòdiques que mantenen els caps de govern d'aquestes institucions supramunicipals amb l'objectiu de compartir qüestions d'interès comú per a les quatre realitats territorials. 

En aquest sentit, s'hi han tractat temes com l'impuls coordinat a la transformació digital de les administracions locals; la contractació pública, especialment dels municipis més petits, o l'acord per a la creació d'un grup de treball format per les quatre diputacions per explorar l'entrada a L'Energètica, l'empresa pública d'energies renovables, a fi que n'esdevingui un mitjà propi, els subministri energia de proximitat d'origen 100 % renovable i en pugui rebre encàrrecs de planificació i execució de projectes de generació i eficiència energètica i de mobilitat elèctrica, una proposta que totes les diputacions valoren positivament.

Els presidents i presidentes de les diputacions catalanes també han mantingut contacte amb portaveus i presidents de grups polítics de la Diputació de Tarragona, com el vicepresident Enric Adell, el diputat Joan Castor, la diputada M. Mercè Martorell o el diputat Marc Rovira.