Notícies

El 16è Festival Tempo torna a convertir, aquest estiu, el passeig Arqueològic de Girona en un oasi cultural

Foto : El 16è Festival Tempo torna a convertir, aquest estiu, el passeig Arqueològic de Girona en un oasi cultural

El festival gironí se celebrarà del 19 de juliol al 14 d'agost als jardins del passeig Arqueològic i continuarà apostant per artistes consolidats i artistes revelació

La programació de Tempo s'ha presentat a la seu de la Diputació de Girona, amb la intervenció de Jordi Camps, vicepresident quart i diputat de Cultura de la Diputació de Girona

El Festival Tempo torna, en la seva setzena edició, amb nombroses propostes musicals, gastronòmiques i culturals gratuïtes, del 19 de juliol al 14 d'agost, als jardins del passeig Arqueològic de Girona, un oasi dins la ciutat que es convertirà en l'epicentre del festival.

La programació completa del Tempo s'ha presentat aquest matí a la seu de la Diputació de Girona. Hi han intervingut Jordi Camps, vicepresident quart i diputat de Cultura de la Diputació de Girona; Josep Calatayud, director dels Serveis Territorials a Girona del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i Albert Candela, director del festival Tempo.

S'esdevindrà durant vint-i-set dies seguits, en què tindran lloc experiències musicals, literàries, artístiques i gastronòmiques. S'obrirà amb un concert d'inauguració de pagament que anirà a càrrec de Kelly Isaiah, vocalista de la banda Koers, el grup lleidatà de reggae que ha saltat a primera línia, el qual oferirà una actuació inèdita amb una selecció de grans èxits de la música soul i estàndards de la música nord-americana dels anys trenta i quaranta, que serà l'únic concert que farà a les comarques gironines. El festival finalitzarà el 14 d'agost amb un concert de tancament a càrrec d'una artista la identitat de la qual es revelarà els pròxims dies.

Tempo es basa en una programació diària farcida de talents de proximitat i diferents estils musicals i propostes gastronòmiques, a l'aire lliure i en un entorn immillorable que convida els assistents a gaudir d'un oasi dins la ciutat, on divertir-se i recarregar-se d'energia.

El diputat de Cultura, Jordi Camps, ha destacat en la presentació que «compartim, d'una banda, la vostra aposta per la inclusió, amb concerts en col·laboració amb entitats inclusives i la participació de grups nascuts del treball que es fa dins del sector per promoure la inclusió social a través de la música. I de l'altra, les col·laboracions especials que ressalten la importància de la diversitat i la inclusió a la música, per promoure la igualtat i obrir espais per a la participació de tothom al món de la música».

Camps ha afegit que «Tempo és el festival d'estiu de Girona, una proposta única que esdevé un dels pocs festivals de la seva categoria que se celebren a la ciutat durant l'estiu».

 

Propostes musicals i en viu per a tothom

Enguany, la programació musical comptarà amb més de trenta-nou propostes musicals per a tots els gustos, des de solistes i cantautors fins a concerts d'artistes reconeguts, o de grups de tribut, i donarà cabuda a gèneres tan variats com el blues, el pop, el rock, l'indie, el funk, el rap, la música urbana o el reggae.

 

Inclusió i diversitat 

El Tempo continua apostant per la diversitat i la inclusió en la seva programació musical. Així, en aquesta edició es podrà gaudir de les actuacions del raper Daura Mangara, famós pel seu programa divulgatiu de TV3 El negre de Banyoles, en què combina la poesia amb música, entrevistes, humor i ritme, o Daba Makourejah, jove cantant senegalesa, compositora i guitarrista que està de pas per Girona i que oferirà al públic la seva música eclèctica cantada en anglès, wòlof i francès.

 

Tempo Llibres

Tempo Llibres és un cicle de xerrades sobre les darreres novetats literàries relacionades amb la música que tindrà lloc en el marc del festival.

El Tempo reforça de nou el seu compromís amb el territori i en aquesta ocasió col·labora amb l'Associació d'Hostaleria de Girona per connectar el festival amb l'excel·lent teixit gastronòmic de la ciutat, per tal que els assistents puguin explorar sabors, textures i propostes de restauradors locals.
L'horari del 16è Festival Tempo serà: de dilluns a dijous, de 15 a 23 h; els divendres, de 15 a 1.30 h; els dissabtes, de 13 a 1.30 h, i els diumenges, de 13 a 23 h. 

Documentació

DdP_Tempo_2024_Def 03/07/2024