Notícies

Agermanament culinari entre Girona i Bolonya per intercanviar coneixements sobre el producte local

Foto : Agermanament culinari entre Girona i Bolonya per intercanviar coneixements sobre el producte local

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va ser convidat a aquest acte a la localitat italiana, en el qual va participar el xef del restaurant Can Xapes de Cornellà del Terri, Lluc Quintana

El restaurant Battirame 11 de Bolonya va acollir una trobada gastronòmica entre els xefs Max Poggi i Lluc Quintana, del restaurant Can Xapes de Cornellà del Terri. Es tracta d'un agermanament culinari en el qual van intercanviar coneixements sobre el producte local dels territoris respectius. A l'acte, hi va ser convidat el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, a més de diferents autoritats de la ciutat italiana. 

Tots dos xefs es caracteritzen per la capacitat de combinar l'art culinari amb una atenció especial a la sostenibilitat dels seus productes -Lluc Quintana va guanyar el premi al xef més sostenible en el Fòrum Gastronòmic de Barcelona 2023- i han centrat els seus projectes en la integració social de joves vulnerables. 

En aquest sentit, Can Xapes forma professionalment en el sector de la restauració, tant en tasques de cuina com de sala, joves d'entre 16 i 21 anys amb necessitats formatives, perquè tinguin més possibilitats de trobar feina. 

La trobada entre els dos territoris, en què hi havia programades altres activitats gastronòmiques i culturals, s'emmarca en un format pioner de la cooperativa Etabeta, que, des del 2017, promou la col·laboració entre els millors xefs. Fa dos anys també va ser present a Bolonya el segell de qualitat Girona Excel·lent de la Diputació de Girona, en una edició que va comptar amb la participació del sommelier Josep Roca.