Notícies

El diputat Quim Roca lliura al president del Girona FC, Delfí Geli, un dels premis Atenea 2024 a l'excel·lència esportiva

Foto : Fotos: Diari de Girona

Pau Cubarsí, el Bisbal Bàsquet, Montse Hugas i Queralt Casas també han estat distingits en la gala dels guardons, promoguts pel Diari de Girona amb el suport de la Diputació de Girona

Les instal·lacions del GEiEG de Sant Ponç, a Girona, han acollit aquest dijous a la tarda la gala de lliurament de la segona edició dels Premis Atenea, que reconeixen l'excel·lència dels esportistes i clubs de la demarcació de Girona. El Diari de Girona ha impulsat aquests guardons, que consten de cinc categories i tenen el suport de la Diputació de Girona.

L'acte ha comptat amb la presència d'autoritats com el diputat de la Diputació de Girona Quim Roca i la secretària general de l'Esport i l'Activitat Física de la Generalitat, Anna Caula, persones vinculades al teixit esportiu de les comarques gironines, a més de tots els finalistes de cada categoria.  

El diputat Quim Roca ha entregat el Premi Plausus al gest esportiu al president del Girona FC, Delfí Geli. S'ha valorat la trajectòria del primer equip en una temporada històrica, que s'ha completat amb el tercer lloc a la Lliga darrere el Reial Madrid i el FC Barcelona i la classificació per a la Lliga de Campions.

Els altres guardonats han estat els següents:

  • Premi Augurium a la jove promesa, per a Pau Cubarsí, pel seu debut amb el primer equip del FC Barcelona de futbol i la selecció espanyola absoluta als disset anys.
  • Premi Magister als valors d'un club, per al Bisbal Bàsquet, per haver aconseguit l'ascens a Segona FEB, tercera categoria del bàsquet estatal. 
  • Premi Vitae a la llarga trajectòria, per a Montse Hugas, fundadora del Salt Gimnàstic Club.
  • Premi Melius al millor esportista, per a Queralt Casas, pel seu paper al València, campió de la Lliga femenina, i a la selecció espanyola de bàsquet.

El jurat dels Premis Atenea està integrat pel president del Girona Club Hoquei, Eduard Recio; la consellera delegada del Bàsquet Girona, Stefi Batlle; la directora esportiva de l'Spar Girona, Laia Palau; el director esportiu del Girona FC, Quique Cárcel; el president del GEiEG, Francesc Cayuela, i el cap de redacció del Diari de Girona, Jordi Roura.