Notícies

El president, Miquel Noguer, visita l'exposició sobre els ODS a l'Institut Josep Brugulat de Banyoles

Foto : El president, Miquel Noguer, visita l'exposició sobre els ODS a l'Institut Josep Brugulat de Banyoles

Una campanya de la Diputació de Girona i la Coordinadora d'ONG Solidàries de les Comarques Gironines desplega accions educatives per difondre els ODS als instituts

Un grup d'alumnes del centre _els parlamentaris verds_ han fet d'ambaixadors per explicar a la resta de companys les accions relacionades amb el projecte sobre els objectius de desenvolupament sostenible

El president, Miquel Noguer, i el diputat de Desenvolupament Sostenible de la Diputació de Girona, Joan Fàbrega, han visitat aquest matí l'exposició sobre els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) que han treballat els alumnes de 1r a 4t d'ESO de l'Institut Josep Brugulat de Banyoles.

En la visita al centre han estat acompanyats pel director del centre, Rafael Juanola, la coordinadora pedagògica, Núria Carandell, i pel vocal del Secretariat de la Coordinadora d'ONG Solidàries, Pau Lanao. I s'han reunit amb els alumnes que han treballat els ODS al centre banyolí.

Aquest projecte s'emmarca dins la campanya amb què la Diputació de Girona i la Coordinadora d'ONG Solidàries de les Comarques Gironines desenvolupen diferents accions educatives relacionades amb els ODS amb l'objectiu de difondre'ls entre vuit instituts de la demarcació.

El projecte, realitzat a l'Institut Josep Brugulat de Banyoles juntament amb la Coordinadora d'ONG Solidàries de les Comarques Gironines, ha treballat els ODS i l'Agenda 2030, i ha format un grup d'alumnes que són els que dinamitzen l'exposició i l'expliquen a la resta de companys del seu institut. Miquel Noguer i Joan Fàbrega han agraït a aquests alumnes la seva participació i el fet que donin a conèixer els ODS als estudiants i a tota la comunitat educativa del seu entorn.

L'exposició s'estructura en cinc plafons, cadascun referit a un àmbit d'acció dels ODS («Persones», «Planeta», «Prosperitat», «Pau» i «Aliances»). A banda de l'exposició, el projecte promou altres activitats paral·leles i propostes de sensibilització per arribar a tota la comunitat educativa.

Miquel Noguer ha dit que «La Diputació de Girona és una institució de referència en l'àmbit de la sostenibilitat a les comarques gironines. Per això despleguem accions educatives relacionades amb els ODS a diferents instituts, en una primera fase de la campanya, de la mà de la Coordinadora d'ONG Solidàries». I ha afegit que «Avui els alumnes "parlamentaris verds" de l'Institut Brugulat de Banyoles ens mostren el seu treball i les activitats que han realitzat per dinamitzar l'exposició al seu centre educatiu i al municipi de Banyoles». Finalment els ha agraït la seva implicació en el coneixement i la difusió de la sostenibilitat i de l'Agenda 2020, ja que, segons Noguer, «per assolir els ODS necessitem ciutadans ben formats».

A fi de motivar la participació i les bones pràctiques en els centres educatius, es lliurarà un premi a tots els instituts que hi participen: a l'originalitat, a l'ús de les noves tecnologies o a la involucració en l'entorn, entre d'altres. Així mateix, es donarà a conèixer el treball realitzat a la ciutadania.

La Diputació de Girona, que s'ha compromès de manera activa en l'assoliment de l'Agenda 2030 i els disset ODS, és part activa de l'Aliança Catalunya 2030, a la qual es va adherir amb la signatura de l'Acord Nacional per a l'Agenda 2030.