Saltar al contingut

NOTÍCIES / Sense municipi

Daniel Casanovas guanya Joves Fotògraf(e)s amb «Nparanpare»

8 febrer 2018

La setzena edició de Joves Fotògraf(e)s, impulsada per INSPAI, ja té guanyador: el projecte «Nparanpare», del fotògraf Daniel Casanovas. La comissió avaluadora, formada per representants de la Diputació de Girona i per especialistes i professionals del món de la fotografia, les arts i la cultura, ha seleccionat, per unanimitat, aquest projecte i n’ha subratllat l’originalitat, la innovació i la qualitat artística i tècnica.

Enguany la convocatòria de Joves Fotògraf(e)s havia fet un canvi important respecte a les edicions anteriors, ampliant el seu abast territorial i fent-lo extensible a tot Catalunya. El guanyador, Daniel Casanovas, és un jove fotògraf de 24 anys, saltenc de naixement i resident a Bescanó. Amb el reportatge fotogràfic presentat, Casanovas ha volgut mostrar la realitat que ell mateix va viure a l’Àfrica i fer una crítica de la visió occidental sobre l’Àfrica subsahariana.

L’exposició consta d’un conjunt de trenta fotografies en color per mitjà de les quals Daniel Casanovas construeix un discurs amb l’objectiu de canviar la idea preconcebuda que es té del continent africà, segons la qual «és una massa homogènia on tot són guerres, fam i tristesa», i donar a conèixer l’«Àfrica de la felicitat».


Per donar cos a aquest reportatge fotogràfic, Daniel Casanovas s’ha centrat a deixar constància gràfica de la vida en el petit poblat de Boulembou, ubicat al bell mig de la sabana senegalesa i situat a 30 quilòmetres de Gàmbia. Ancorat en la tradició rural (Boulembou és a dues hores en cotxe de la ciutat més propera amb supermercat), Casanovas ens explica com «el poblat viu una feliç vida rutinària». «No hi ha sorpreses ni gaires expectatives», explica, i mostra, amb les seves imatges, com «això no és vist amb tristesa o desolació, sinó amb una tranquil·litat o ignorància que provoca el somriure quotidià».


Per això, com a títol del reportatge, el fotògraf ha escollit el suggeridor nom de «Nparanpare», que vol dir ‘bonic’ en sarahulle, l’idioma parlat a Boulembou.


L'exposició es presentarà per primer cop el 28 de juny a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona i posteriorment s’integrarà dins el programa d’exposicions itinerants de la Diputació de Girona.

 

Per a més informació: http://www.inspai.cat/home.seam