Saltar al contingut
Instal·lacions

Tempo: moviment o pausa

Exposicions Viatgeres 20

Laura Bergillos  (Girona, 1992) és l’artista guanyadora de la darrera convocatòria del programa Exposicions Viatgeres amb el projecte «Tempo: moviment o pausa».

Graduada per la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, hi va cursar l’especialització d’escultura amb materials tous i instal·lació escultòrica. Així mateix, va cursar el Postgrau en llenguatge sensorial i poètica del joc a la Universitat de Girona. Amb aquest bagatge acadèmic, va començar a donar una nova perspectiva a tota la tradició tèxtil que havia vist i après des de petita de les dones de la seva família, treballant amb teixits, aparentment fràgils, volàtils i vibrants, amb els quals ha generat un espai expositiu íntim i sensitiu. La seva obra busca estimular els sentits i acompanyar l’espectador en una experiència reflexiva i meditativa.

«Tempo: moviment o pausa» es basa en el seu propi concepte de l’espaitemps. L’obra parteix de l’estat de realitat que s’obté després de la pràctica contemplativa.

Tempo o temps és la velocitat a la qual s’ha d’executar una peça musical. Ritme i melodia són recorreguts guiats pel tempo. Tot moviment té un ritme, subjectiu i particular: ritmes vitals. Bergillos els contempla a través d’un instant, present en l’espaitemps: l’instant és una idea d’intersecció de ritmes que creen encreuaments, com si fossin un paisatge. El resultat és el deteniment; la gratitud de poder ser present, és a dir, d’adquirir consciència i esdevenir hic et nunc.