Saltar al contingut
Territori i sostenibilitat

REFLEX

L'aigua, un dret fonamental per al desenvolupament sostenible

La instal·lació «Reflex. L’aigua, un dret fonamental per al desenvolupament sostenible», és una proposta de la Coordinadora d’ONG Solidàries i la Diputació de Girona per conscienciar la població de la importància del dret a l’aigua i del seu consum responsable, i també per prendre consciència del consum indirecte que en fem com a ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

El projecte s’ha concretat en una instal·lació immersiva, feta amb material reciclat (ampolles d’aigua reutilitzades, de plàstic), d’unes dimensions aproximades de 4 m × 2 m, i dissenyada per romandre en un espai públic. Durant tot el dia, una persona s’encarrega de dinamitzar la instal·lació, que està preparada per rebre visites individuals o en grup (es programen visites tant d’escoles o instituts com de grups d’adults o persones grans). Per mitjà d’aquest projecte es vol proporcionar una experiència a escala real del volum d’aigua necessària per elaborar productes que formen part de la nostra quotidianitat i que impliquen un desgast del planeta i un malbaratament de recursos.

L’escassetat de recursos hídrics, junt amb la mala qualitat de l’aigua i el sanejament inadequat repercuteixen en la seguretat alimentària, els mitjans de subsistència i l’oportunitat d’educació per a les famílies en situació de vulnerabilitat aquí i arreu. Amb aquest projecte es pren l’ODS 6 "Garantir la disponibilitat i una gestió sostenible de l'aigua i el sanejament per a totes les persones" com a base perquè ens permet treballar de manera transversal molts altres ODS, en especial els englobats en aquests 3 eixos: Eix 1. Les persones (ODS 1, 2, 3, 4 i 5);  Eix 2. El Planeta (ODS 6, 12, 13, 14 i 15) i  Eix 5. Les aliances (ODS 17).

Aquesta acció s’emmarca dins el Pla estratègic d’implementació dels ODS de l'Agenda 2030 a la Diputació de Girona. En concret, l’objectiu 3 d’aquest pla consisteix a «impulsar la transformació del conjunt de la demarcació en col·laboració amb les entitats del territori.

Diputació de Girona – Agenda 2030

Notícia web Diputació de Girona