Saltar al contingut
Territori i sostenibilitat

20 anys del Consorci de les Vies Verdes

Vint anys connectant el territori

Exposició commemorativa dels vint anys del Consorci de les Vies Verdes de Girona que mostra la transformació de les vies fèrries en vies verdes i l'evolució de la xarxa pedalable gironina.

L'exposició «Vint anys de vies verdes. Connectant el territori» ha estat creada amb el treball conjunt del Consorci i l'oficina de Difusió de la Diputació de Girona. Consta de sis plafons de doble cara emmarcats amb ferro i muntats sobre una estructura de vies de tren reals, que permeten descobrir el procés de transformació de les antigues vies fèrries de Ripoll - Sant Joan de les Abadesses, Olot-Girona i Girona - Sant Feliu de Guíxols, en vies verdes per a vianants i ciclistes. 

El Consorci de les Vies Verdes és l'organisme de la Diputació de Girona que gestiona i promociona les vies verdes i rutes pedalables de les comarques gironines va néixer l'any 2003 de la fusió d'altres consorcis i organismes que van estar treballant per la transformació de les plataformes ferroviàries en desús. Està format per la Diputació de Girona, setanta-vuit municipis amb vies verdes o altres traçats pedalables, i els cinc consells comarcals per on transcorren els traçats actuals.  

Amb motiu del vintè aniversari, l'entitat ha volgut repassar aquest procés de transformació, així com les ampliacions i variacions que han viscut les vies verdes i les vies pedalables en els darrers anys. Es podrà veure a Sant Feliu de Guíxols fins a principis de 2024 i després serà itinerant per diferents municipis amb via verda de les tres rutes inicials. 

La via de tren sobre la qual se subjecta l'estructura de l'exposició ha estat cedida per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FDG), i la construcció d'aquesta estructura ha estat finançada pel Fons Europeu Next Generation i pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern espanyol.

 
 
 
 

Localització actual

Estació Carrilet Llagostera
Passeig Romeu, 4 Llagostera
Del 15 maig al 15 juliol 2024
Veure horaris

Properament

Cassà de la Selva Del 15 juliol al 16 setembre 2024

Documentació

Catàleg