Saltar al contingut
Arxiu i memòria

Carles Rahola. Una vida republicana

L’execució de Carles Rahola el 15 de març de 1939 per les tropes franquistes és un dels episodis més traumàtics de la Girona contemporània. Vuitanta anys després, aquell fet tan brutal continua eclipsant la vida d’un intel·lectual a qui l’escriptor Josep Pla definia com un «home civilitzat» per la seva educació, sensibilitat i cultura.  

Amb aquesta exposició es vol ressaltar la trajectòria de Carles Rahola i Llorens (1881-1939) com a periodista, historiador i activista cultural, per situar-lo al lloc que li pertoca a la Catalunya del primer terç del segle xx, i per subratllar el fet que la seva vida continua essent avui en dia un exemple de lluita democràtica.

L’exposició consta de sis àmbits a través dels quals es va desgranant la vida personal i professional de Carles Rahola: periodista, republicà, escriptor i servidor públic. La mostra comença amb un àmbit introductori i acaba amb un altre on se li ret un homenatge recordant tots aquells qui, d’una manera o altra, li han fet memòria.

Cadascun dels sis apartats es caracteritza per una instal·lació de 150 cm x 130 cm de base i de 180 cm d’alçària, composta d’una taula i una cadira dins la qual s’ha col·locat tota la informació necessària per donar contingut a cadascun dels àmbits. 

 

 
 
 

Documentació

Catàleg

Actes i events