Saltar al contingut
Fotografia documental i fotoperiodisme

Oslobodenje, 11.10.1993 - 11.10.2018?

Miquel Ruiz Avilés

Darrera exposició fotogràfica del fotoperiodista gironí Miquel Ruiz Avilés, ideada amb l’objectiu de recordar com el diari Oslobodenje va sobreviure a la guerra i de fer memòria de com va néixer el lligam entre les comarques gironines i la ciutat de Sarajevo.

La mostra pretén commemorar els vint-i-cinc anys del primer viatge de Miquel Ruiz a Sarajevo, un viatge que va fer feu amb la intenció d’explicar a Catalunya quina era la realitat que s’estava vivint en aquesta ciutat durant la Guerra dels Balcans. En concret, l’exposició recorda una gran comesa: com el diari Oslobodenje va sobreviure a la guerra gràcies als periodistes que hi treballaven i lluitaven cada dia perquè seguís sortint publicat.

L’exposició està constituïda per 15 imatges de gran format a través de les quals Miquel Ruiz deixa palesa aquesta àrdua tasca de com els periodistes de l’Oslobodenje feien vida i treballaven en el soterrani del diari per tal d’intentar sobreviure a la guerra i seguir explicant la realitat. Unes imatges que durant aquest mes d’octubre es podran veure en un emplaçament únic de la ciutat de Sarajevo: la coneguda sala d’exposicions Gazi Husrev-begov Hanikah.

 
 

Documentació

Catàleg

Actes i events