Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Gala - Salvador Dalí

Pujada del Castell, 28
Figueres - Alt Empordà
Telèfon: 972677512
Fax: -
cinzia.azzini@fundaciodali.org
www.salvador-dali.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

El castell de Púbol: els animals de Dalí


Descripció breu:

Visita al castell de Púbol que té com a fil conductor la descoberta dels diferents animals de Dalí, fantàstics i màgics. Farem d'exploradors per les sales del castell i el jardí, i hi identificarem, a més dels animals, diferents elements que fan que sigui un castell diferent i màgic. Recomanem aquesta visita per a alumnat de 1r a 3r de primària.


Lloc o equipament:

El castell de Gala i Salvador Dalí a Púbol és una casa museu amb diferents sales que es poden recórrer: sala dels escuts, sala del piano, habitació i bany de Gala, habitació dels convidats, sala dels vestits, office i menjador, taller, eixida, delmari i jardí.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 hora i 15 minuts.


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Conèixer un dels artistes gironins i catalans més importants de tota la història. 2. Descobrir Dalí i el castell de Púbol d'una manera lúdica. 3. Observar els elements característics d'un castell. 4. Descobrir les intervencions artístiques de Dalí i els objectes particulars de Gala. 5. Potenciar la creativitat dels alumnes a partir de propostes divertides i suggeridores. 6. Fomentar el treball en equip.


Descripció de l'activitat:

Visita al castell de Púbol que té com a fil conductor la descoberta dels diferents animals de Dalí, fantàstics i màgics. Farem d'exploradors per les sales del castell i el jardí, i hi identificarem, a més dels animals, diferents elements que fan que sigui un castell diferent i màgic.


Materials utilitzats:

Selecció de fotografies de l'arxiu d'imatges de la Fundació Gala - Salvador Dalí, recull de textos de l'artista i la col·lecció d'obres de Dalí que hi ha al castell.


Mecanismes d'avaluació:

S'han establert diverses vies d'avaluació: una enquesta per als mestres accessible mitjançant codi QR, l'enquesta de l'educador/a i l'avaluació de la responsable del servei educatiu a partir d'aquestes dues valoracions, així com la revisió periòdica de les propostes educatives i del treball dels educadors.


Observacions:

Visita complementària al Teatre-Museu Dalí adreçada a alumnat de 1r a 3r de primària. Permet una descoberta d'espais artístics diferents. Es recomana com a primera visita als espais dalinians, sobretot en èpoques de molta afluència de visitants al museu de Figueres (de març a octubre). Per a més informació, vegeu Educa Dalí a www.salvador-dali.org.