Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Sútia d'Art

C/ Mas Garriga nau nº6
Sant Hilari Sacalm - Selva
Telèfon: 621140835/972872976
Fax:
admin@sutiadart.cat
https://www.fundaciosutia.sutiadart.cat/
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Crea la teva postal amb la tècnica del gravat: un viatge al passat artístic


Descripció breu:

El desig per poder copiar infinitament textos i imatges va fer néixer diverses tècniques que van desencadenar l'aparició de la impremta. Però aquest aparell no era una impressora com les nostres... Com feia les còpies? Amb aquest taller ens introduirem en el món de la reproducció d'imatges amb la tècnica del gravat tot creant una postal.


Lloc o equipament:

Espai Fundació Sútia d'Art, Sant Hilari Sacalm.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

Mitja jornada


Preu/alumne original:

7.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Valorar el patrimoni fotogràfic i pictòric des d'un punt de vista artístic, social, històric i com a font d'informació i coneixement. 2. Acostar la tècnica del gravat i el seu llenguatge artístic i tècnic. 3. Reflexionar sobre la còpia i la reproducció abans de la tecnologia actual. 4. Desenvolupar habilitats de treball en grup i estimular la creativitat, l'experimentació i el plaer de la creació artística sense judici sobre l'obra.


Descripció de l'activitat:

Mitjançant una dinàmica de descoberta ens acostarem al món de la imatge a través de l'exposició de fotografies i pintures de les Guilleries de principis del segle XX: buscarem objectes i elements concrets de l'època, descobrirem com es van reproduir i copiar, i ens centrarem en el naixement de les postals! Tot seguit, en petits equips de treball, els alumnes es faran una postal amb la tècnica de la litografia: cada grup elaborarà un disseny, gravarà una matriu i la reproduirà amb tinta per crear les seves postals.


Materials utilitzats:

- Dossier guia per a la dinàmica de descoberta del fons fotogràfic. - Blocs de dibuix, llapis i goma, matrius, gúbies, tinta, cartolines postals. - Recursos audiovisuals. - Exemples de gravats i litografies.


Mecanismes d'avaluació:

Al final de l'activitat es dedicarà un temps a reflexionar sobre el procés portat a terme, identificant els aprenentatges realitzats pels alumnes. El funcionament de l'activitat s'avaluarà amb les enquestes del programa Indika.


Observacions:

Amb la reserva de l'activitat es comparteix una ruta autoguiada per espais del municipi presents en els fons fotogràfic i pictòric. L'espai Fundació Sútia d'Art és molt proper a la Font del Sastre de Sant Hilari Sacalm (parc - espai de pícnic).