Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Terracotta Museu

C/Sis d'octubre, 99
Bisbal d'Empordà, la - Baix Empordà
Telèfon: 972642067
Fax:
reserves.terracotta@labisbal.cat
http://www.terracottamuseu.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Argila en moviment


Descripció breu:

Al Museu podrem descobrir com els ceramistes havien d'elaborar ells mateixos l'argila, i les diferents maneres de manipular-la per tenir tota mena de peces. Veurem com aquest material plàstic pot tenir moltes més utilitats, i en el taller crearem un petit film abstracte d'animació. El resultat serà una pel·lícula col·lectiva feta d'argila en moviment, on el gest quedarà imprès.


Lloc o equipament:

Terracotta Museu.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

2 h


Preu/alumne original:

9.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

7 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Introduir els alumnes en el món de la ceràmica a través de la manipulació de l'argila i l'experimentació directa amb el material per veure com pot tenir tota mena d'usos. 2. En aquest cas, fer un petit film abstracte d'animació amb la tècnica de l'stop-motion.


Descripció de l'activitat:

El Terracotta Museu ocupa l'espai d'una antiga fàbrica de ceràmica, per la qual cosa hi podem trobar els elements característics d'aquesta indústria, com les xemeneies, els forns de llenya i les bases de colar la terra. En aquestes bases es feia la barreja de la terra i l'aigua per obtenir l'argila, el material plàstic amb el qual es fan totes les peces de ceràmica. Al Museu aprendrem com els ceramistes havien d'elaborar ells mateixos l'argila i les diferents maneres de manipular-la per tenir tota mena de peces. Veurem com aquest material plàstic pot tenir moltes més utilitats, i en el taller crearem un petit film abstracte d'animació amb argila. El resultat serà una pel·lícula col·lectiva feta d'argila en moviment, on el gest quedarà imprès. Prepareu-vos per enfangar-vos i jugar amb la tècnica de l'stop-motion.


Materials utilitzats:

Argila i tauletes amb un programa d'edició de stop-motion.


Mecanismes d'avaluació:

S'estableixen els mecanismes d'avaluació permanent del projecte educatiu i de les activitats, les quals preveuen l'avaluació inicial, l'avaluació del procés de l'activitat i l'avaluació final. Es faran enquestes a alumnes, professors i educadors (vegeu el projecte educatiu i l'annex 10: models d'enquesta). Es recolliran les dades de les diferents avaluacions, qualitatives i quantitatives, a través del buidatge de les enquestes i l'elaboració de gràfiques estadístiques per fer les propostes de millora.


Observacions: