Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Sútia d'Art

C/ Mas Garriga nau nº6
Sant Hilari Sacalm - Selva
Telèfon: 621140835/972872976
Fax:
admin@sutiadart.cat
https://www.fundaciosutia.sutiadart.cat/
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Viatge en el temps: fes-te fotògraf del segle XIX!


Descripció breu:

La fotografia és un art visual i també una font d'informació per a la història. En aquest taller us proposem treballar i crear entorn d'aquestes dues idees. Per fer-ho, descobrirem un fons fotogràfic de la primera meitat del segle XX i ens posarem a la pell dels fotògrafs d'aquella època! Sí, sí, farem de fotògrafs: crearem l'escena, la capturarem, traurem el film fotogràfic, el revelarem... I tindrem una fotografia en paper, com abans!


Lloc o equipament:

Espai Fundació Sútia d'Art, Sant Hilari Sacalm.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

Mitja jornada


Preu/alumne original:

8 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

5.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Valorar el patrimoni fotogràfic des d'un punt de vista artístic, social, històric i com a font d'informació i coneixement. 2. Acostar la fotografia, el vocabulari propi, les tècniques, els procediments i la seva capacitat d'expressió i comunicació. 3. Desenvolupar habilitats de treball en grup, promovent la comunicació efectiva, la col·laboració i el respecte entre companys/es. 4. Estimular la creativitat, l'experimentació i el plaer de la creació artística sense judici sobre l'obra.


Descripció de l'activitat:

Mitjançant l'espai expositiu ens endinsarem en el món de la fotografia al segle XX i el context històric en què van ser capturades les fotografies exposades: els alumnes, en petits grups, portaran a terme una dinàmica de descoberta amb l'ajuda d'una guia/dossier i de l'educador/a, en què descobriran la història i els secrets de les fotografies. Tot seguit passarem a l'acció! Cada grup haurà de crear una escena per fotografiar en el nostre plató i la capturarà amb càmeres analògiques; en traurem les cintes fotogràfiques i les revelarem a la cambra fosca. Cada alumne s'emportarà la seva fotografia!


Materials utilitzats:

- Dossier guia per a cada grup de treball. - Peces i objectes del segle XIX i XX. - Per a les escenes, càmeres analògiques, trípodes, objectius, flaixos, cinta fotogràfica, ampliadores, cubetes de revelatge, líquids reveladors i paper fotogràfic.


Mecanismes d'avaluació:

Al final de l'activitat es dedicarà un temps a reflexionar sobre el procés portat a terme, identificant els aprenentatges realitzats pels alumnes. El funcionament de l'activitat s'avaluarà amb les enquestes del programa Indika.


Observacions:

Les fotografies es poden fer a l'entorn natural de la seu de la Fundació (cal acordar-ho en el moment de la reserva). L'espai Fundació Sútia d'Art és molt proper a la Font del Sastre de Sant Hilari Sacalm (parc - espai de pícnic).