Programa 2024-2025

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles (Ajuntament de Banyoles)

Plaça de la Font, 11
Banyoles - Pla de l'Estany
Telèfon: 972572361
Fax: 972575961
comunicaciomuseus@ajbanyoles.org
www.museusdebanyoles.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

El viatge de l'Aixa i en Teix


Descripció breu:

L'Aixa i en Teix, els nostres companys del poblat de la Draga, estan a punt d'emprendre una gran aventura. Ens conviden a passejar-nos per les cabanes neolítiques, on ens explicaran com és el seu dia a dia a la prehistòria, i ens demanaran ajuda per preparar-se per al llarg viatge que els espera. A més elaborarem un medalló de fang que ens endurem de record.


Lloc o equipament:

Parc Neolític de la Draga, Banyoles.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: No

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 h 30 min


Preu/alumne original:

4.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Descobrir diferències entre la vida prehistòrica i l'actual. 2. Aprendre a valorar i respectar el patrimoni arqueològic. 3. Viure experiències del neolític amb activitats pràctiques, manipulatives i sensorials. 4. Identificar i comunicar emocions. 5. Seguir l'argument d'un conte.


Descripció de l'activitat:

Ens passejarem pel poblat neolític de la Draga, on coneixerem l'Aixa i en Teix, una nena i un nen de la prehistòria que estan a punt d'emprendre un viatge llarg i emocionant. La visita, narrada com un conte, inclou el suport de làmines il·lustrades, l'entrada a les cabanes i la pràctica d'activitats neolítiques, com la molta de farina i el tir de llances. A més, complementarem la visita amb l'elaboració d'un medalló de fang que decorarem amb materials naturals de diverses textures.


Materials utilitzats:

- Reproduccions d'objectes recuperats a l'excavació. - Dos titelles articulats, estris de cacera i de molta prehistòriques. - Il·lustracions de la història dels protagonistes. - Material pràctic perquè els alumnes elaborin el medalló i material previ i posterior (alguns dies abans de la sortida s'enviarà al centre la presentació i la conclusió de l'activitat per treballar a l'aula).


Mecanismes d'avaluació:

Al final de l'activitat hi ha un temps dedicat a les conclusions per consolidar els aprenentatges i, en acabar, es lliura el full d'avaluació als docents i a l'equip d'educadors, dissenyat a fi d'examinar no només el funcionament de l'activitat, sinó també els aprenentatges adquirits pels alumnes. L'avaluació, doncs, és qualitativa i quantitativa. Finalment, es recull l'opinió de l'alumnat, ja que la seva experiència qualitativa, juntament amb la del professorat, és determinant.


Observacions:

Aquesta activitat es fa a l'aire lliure. *Al·lèrgies: durant aquesta activitat es manipula blat (no s'ingereix).